AcasăCombaterea daunatorilorCum scapati de larva carabusului de mai intr-un mod simplu

Cum scapati de larva carabusului de mai intr-un mod simplu

Unul dintre cei mai temuti daunatori din gradina noastra este, fara indoiala, larva carabusului de mai. El formeaza o generatie la 3-4 ani si in tot acest timp larva poate ramane in sol provocand stricaciuni severe in culturile de legume si fructe.

O varianta foarte buna este sa prevenim problema decat sa o tratam.

Larva carabusului de mai: in ce conditii apare

Carabusul de mai nu este atat de daunator pe cat este larva. Carabusul se hraneste cu frunze. Zborul carabusului incepe la inceput de aprilie pana in iunie. Timp de 3-6 saptamani se hraneste, apoi vine perioada de inmultire.

Locul preferat pentru depunerea oualor este unul insorit, pamant afanat, sapat si fara buruieni. Larvele iesite vor trai in pamant mai multi ani.

In primul an larva mananca humus, iar din al doilea an mananca radacini ale plantelor.

Pentru a stopa atacul depunerea oualor carabusului de mai: trebuie sa mulcim pamantul (strat de la 10-15 cm in sus), nu trebuie sa sapam, se explica pe canalul Secretele Gradinarului.

Substante bio de combatere

Daca totusi aveti nevoie sa stropiti pentru a combate un atac al carabusului de mai puteti utiliza substante biologice pe baza de micro-organsme: de exemplu METAWHITE – bioinsecticid contra daunatorilor din sol – 60 G. Se aplica singur si se asteapta sa actioneze timp de 14 zile. Combate si coropisnita, viermele sarma, gandacul de colorado.

Iata in ce doze puteti sa-l folositi:

Copaci/pomi, arbuști, conifere și plante ornamentale (inmuierea radacinilor rasadurilor) – 60 g / 5 l de apă. Căpșuni și legume (inmuierea radacinilor rasadurilor) – 60g / 3 l de apă.

Aplicare pe sol, udare sau fertigare (irigare prin picurare) 60 g / 5-10 l de apă / 100mp.

Pulverizarea solului 120 g / 5-10 litri de apă /100mp, un singur tratament.

Citeste si: Cum scapam de dihori? Cele mai eficiente metode

Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine