AcasăCombaterea daunatorilorTrucuri in gradina la indemana oricui

Trucuri in gradina la indemana oricui

Exista cateva trucuri simple si eficiente pe care le puteti aplica in gradina dumneavoastra, fie pentru a ajuta plantele in dezvoltare, fie pentru a tine daunatorii departe de ele. Iata o selectie cu cele mai importante sfaturi pe care vi le recomandam.

Cojile de oua ajuta plantele in dezvoltarea lor, deoarece contin calciu. Puteti asadar sa spalati cojile de oua, sa le uscati si sa le maruntiti, iar praful obtinut sa il imprastiati pe sol sau sa il adaugati in apa cu care udati plantele. Este un ingrasamant foarte bun, potrivit canalului La grădina Ritei.

Zatul de cafea daca il uscati si il imprastiati pe sol revigoreaza plantele si ajuta la afanarea solului.

Cenusa obtinuta in urma arderii lemnelor este un ingrasamant natural valoros. Poate fi imprastiata direct pe sol, iarna sau primavara devreme, intr-un strat subtire si incorporat o data cu pamantul. Cenusa este bogata in fosfor, potasiu si calciu, toate acestea ajutand la cresterea plantelor.

Primavara pentru a ajuta plantele sa intre in sezonul cald este bine sa puneti o lingura de zahar intr-un litru de apa si sa udati plantele pentru o inflorire abundenta. De asemenea, apa cu zahar ajuta foarte mult la atragerea bondarilor, a buburuzelor si a altor insecte folositoare care ne ajuta la polenizare si la combaterea daunatorilor, in special a afidelor.

Cojile de banana sunt un ingrasamant valoros pentru plante si in special pentru flori fiind bogate in potasiu. Pot fi folosite crude, uscate sau maruntite. De obicei se pun la radacina plantelor si ajuta mai ales la inflorire.

Plantele de ceapa si usturoi langa legume ajuta foarte mult la indepartarea afidelor si altor daunatori. Plantati asadar ceapa si usturoiul deoarece sunt un repelent extraordinar de bun pentru insectele care distrug culturile.

Soiuri de usturoi: cele mai populare si aromate, perfecte pentru gradina ta

Plantarea de flori si plante aromatice in gradina ajuta la atragerea insectelor folositoare care in continuare o sa ne ajute la polenizare.

Daca va confruntati cu melci de gradina sau cu limacsii, puteti sa folositi sare sau var nestins sau praf. O sa creati cu ajutorul acestora o perdea de protectie de jur imprejurul gradinii, intr-un strat subtire puteti sa pulverizati.

Daca aveti probleme cu cartita in gradina trebuie sa stiti ca aceasta nu o puteti omora, deoarece este protejata de lege. Doar sa o indepartati. Puteti pune Fritillaria, o planta care datorita mirosului alunga cartitele.

Retete de fertilizare naturala a rosiilor in gradina

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine