AcasăLegume si fructeE bine sa lasi merele cazute la radacina pomilor?

E bine sa lasi merele cazute la radacina pomilor?

Odata cu toamna, oamenii incep recoltarea fructelor, fie ca vorbim de mere, pere, prune si asa mai departe. Inevitabil, in livada vom descoperi fructe cazute, fie din cauza vantului, fie ca s-au copt sau, pur si simplu, si din cauza unor boli.

Exista unele persoane care aleg sa arunce aceste fructe la radacina pomilor, la baza, fara sa le mai stranga. Este oare bine sa procedam asa sau nu este?

Am intrebat mai multe persoane despre acest aspect si iata ce raspunsuri am primit.

„Va recomand sa nu procedati asa. Deoarece prin acest mod se multiplica bolile fungice”.

„Avem niste meri in camp, neplantati de nimeni, care produc niste mere foarte faine. Nimeni nu il ingrijeste si nu are boli”. In acest caz, merii au o imunitate bine dezvoltata, in comparatie cu cei din pepiniera.

Merele putrede trebuiesc indepartate de sub fiecare mar pentru ca sunt purtatoare de boli, precum putregaiul, rapan si altele.

Citeste si: Cand se culeg merele si cum le pastram pentru iarna

Unele persoane recomanda ca fructele cazute sa fie adunate si utilizate pentru compost, alaturi de frunze.

De ce cad merele din pom?

Caderea merelor este un proces firesc, ce se intampla dupa ce fructele au atins un anumit prag de maturitate. Acest lucru nu ar trebui sa afecteze productia.

Exista insa si cazuri cand merele cad mai des, intr-un numar mai mare. Iar aici motivele pot fi nenumarate: de la umiditatea prea mare sau prea mica, la atacul unor boli sau a unor daunatori.

Si soiul de mar are o relevanta asupra caderii fructelor. De asemenea, si varsta pomilor.

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine