AcasăLegume si fructeSecretul prin care sa ai cepe mari si sanatoase. Rezultate garantate

Secretul prin care sa ai cepe mari si sanatoase. Rezultate garantate

Ceapa este aproape nelipsita din fiecare mancare, de aceea fiecare gradinar care cultiva aceasta leguma isi doreste sa aiba bulbi mari, sanatosi, plini de aroma. Exista un mic secret pe care cultivatorii cu experienta il folosesc.

Mai exact este vorba de „culcatul cepei”, adica frunzele sunt puse la pamant, fie natural, fie prin interventia omului. Momentul in care ceapa incepe sa-si indoaie singura frunzele catre pamant este atunci cand s-a apropiat momentul de recoltare.

De ce sa culcam frunzele de ceapa?

Culcarea frunzelor de ceapa incurajeaza planta sa creasca doar bulbul, stimuland astfel procesul final de coacere. Dupa acest moment nu mai e nevoie sa o udam.

Culcatul cepei se face in mod special pentru ceapa care nu se va consuma imediat, cea care va fi depozitata, potrivit canalului Gradinarim Impreuna.

Cum procedam? Indoim tulpinile de ceapa atunci cand incep usor sa se ingalbeneasca si cand observam ca o parte din ele au cazut singure la pamant. Acest lucru se intampla cand ceapa este mare si varfurile sunt grele.

Se recomanda sa culcam frunzele intr-un singur sens. Putem si sa calcam frunzele pentru a le pune la pamant, insa trebuie sa fim atenti sa nu calcam pe bulbi.

Citeste si: Recoltarea cepei: momentul optim de culegere

De ce se strica ceapa in pamant?

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine