AcasăCresterea porcilorUn sătmărean și-a tăiat porcul fără să anunțe medicul veterinar. A primit...

Un sătmărean și-a tăiat porcul fără să anunțe medicul veterinar. A primit o amendă colosală

Pentru ca a taiat porcul in gospodarie si nu a anuntat autoritatile competente, un barbat din Satu Mare a fost amendat cu o suma considerabila. Cei care au aplicat sanctiunea au fost inspectorii DSVSA, conform Observatornews.ro.

Cei de la DSVSA l-au amendat pe satmarean, cu suma de 6.000 lei, pentru ca nu a anuntat medicul veterinar ca urmeaza sa taie porcul.

Inspectorii au aplicat de asemena și 3 avertismente pentru 3 exploatații non profesionale din localitățile Chereușa, Hodod și Giurtelecul Hododului.

Aceștia au cumpărat animale fără documente sanitare veterinare, dar și pentru introducerea fără documente sanitare veterinare a altor animale în efectivele existente.

La nivelul judetului Satu Mare exista in prezent 3 focare de pesta porcina africana. Potrivit autoritatilor, au fost stinse 15 focare in ultimele saptamani.

Taierea porcului: traditii si obiceiuri

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine