AcasăCresterea porcilorCum se leaga corect un porc pentru sacrificare

Cum se leaga corect un porc pentru sacrificare

Legarea porcului pentru a-l mobiliza, inainte de a fi sacrificat, este un procedeu important din mai multe motive: in primul rand daca procedati corect veti fi feriti de accidente, iar in al doilea rand veti putea sa sacrificati porcul fara prea multe resurse.

Totusi, va recomandam sa fiti ajutati de macar inca una sau doua persoane, nu sa faceti singur acest lucru (desi nu este imposibil, dar necesita sa aveti experienta).

Mai multe detalii despre cum se leaga un porc ne sunt furnizate de crescatorul de suine Dan Praf.

„Veti avea nevoie in primul rand de sfori poternice. Pentru cei care injunghie porcul cu mana dreapta veti lega animalul de picioarele fata, spate, dupa partea dreapta. Se da sfoara dupa picior, aveti grija sa mangaiat animalul pentru ca se poate speria. Se face nod pescaresc, se arunca sfoara pe dedesubt. Legam apoi de piciorul de spate”, explica Dan Praf.

„Dupa ce am terminat pe dreapta, avem sforile pe partea cealalta. Apucam foarte bine de sfori. In momentul in care il trantim, sfoara se da dupa mana, intindem sfoara si se trage foarte hotarat. In paralel porcul se impinge cu un picior”, explica crescatorul.

Atentie la picioarele din spate al porcului, deoarece va puteti accidenta.

Video:

Mai multe articole despre cresterea porcilor:

Rasa de porci Pietrain: un adevarat campion al suinelor

Boli la porci: cele mai periculoase si contagioase

Ce si cat mananca porcii?

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine