AcasăIdei afaceriTinerii fermieri care revin din strainatate pot primi pana la 50.000 euro....

Tinerii fermieri care revin din strainatate pot primi pana la 50.000 euro. Iata conditiile

Statul incearca sa-i readuca in tara pe tinerii fermieri care lucreaza in fermele din strainatate. Acestia pot accesa pana la 50.000 euro fonduri nerambursabile pentru a dezvolta o afacere in agricultura, scrie Digi24.ro.

Primele contracte de finantare au fost deja semnate. In Bihor, patru tineri fermieri asteapta banii care vor pune bazele unui nou inceput la noi in tara.

Andrei Venter este un tanar fermier care lucreaza 1 hectar si 80 ari de fasole in camp, de asemenea si 5 ari de zmeura. Deoarece lucreaza suprafete mici este eligibil pentru aceste fonduri.

Pentru a beneficia de acesti bani, solicitantii trebuie sa aiba sub 41 de ani si sa fi lucrat macar trei luni in domeniul agricol intr-o ferma din alta tara europeana.

Cristian Buzlea, director AFIR Bihor: Este pentru prima oara cand avem o alocare distincta pentru tinerii fermieri care se intorc din strainătate. La nivelul judetului Bihor am incheiat 4 contracte din cele 10 care s-au semnat, sau se vor semna in cursul acestei saptamani la nivel national.

Sesiunea de depunere a cererilor de finantare a tinerilor fermieri din diaspora este deschisa pana pe 5 iulie. In total sunt disponibile 20 de milioane de euro, iar banii sunt acordati in două transe: 75% din suma la semnarea contractului de finantare, iar diferenta de 25% dupa implementarea planului de afaceri.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine