Primul magazin cu produse româneşti Casa de Comerţ “Unirea” s-a deschis la Sibiu

0
156

Primul magazin cu produse agroalimentare româneşti, sub tutela Casei de Comerţ Agroalimentar “Unirea” (o companie cu capital integral de stat), s-a deschis saptamana aceasta la Sibiu.

Astfel, producatorii locali de branzeturi din Sibiu isi vor putea desface marfa la “Branzaria” din Piata Cibin.

Conform Ministerului Agriculturii, acesta este primul punct de desfacere, urmând ca în cursul acestei luni să mai fie deschise încă şase, dar planurile reprezentanţilor companiei sunt să creeze o reţea de 60 de magazine.

Adrian Izvoranu, preşedintele Casei de Comerţ Agroalimentar “Unirea” a anunţat recent că următoarele magazine vor fi deschise în oraşele Bucureşti, Piteşti, Slatina, Craiova şi Timişoara, informeaza Ziarul Financiar.

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea, cu un capital de 93 de milioane de lei de la stat (cea mai mare firmă înfiinţată în 2019), a fost creată pentru a valorifica produsele agroalimentare fa­bricate în România şi pentru a creşte consumul de produse locale.

Magazinele vor fi deschise în centrele dezvoltate ale ţării, deoarece reprezentanţii statului îşi propun să stimuleze consumul de pro­duse româneşti din magazinele de pro­xi­mitate, echilibrând astfel balaţa comercială dintre importuri şi exporturi.

În reţeaua de magazine, reprezentanţii statului îşi propun să comercializeze atât preparate tradiţionale, cât şi produse fresh, aduse din fermele din zona imediat apropiată locului în care este amplasat magazinul, nu mai departe de 100 de kilometri, pentru a asigura prospeţimea produselor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here