AcasăLegume si fructePom spectaculos care face si mere si pere in acelasi timp

Pom spectaculos care face si mere si pere in acelasi timp

Pomicultura este ceva spectaculos daca o faci cu pasiune. Asta putem spune despre reusita unui gospodar din Romania care, gratie altoirii, are un pom fructifer in care se dezvolta atat mere cat si pere.

Izbanda a fost postata recent pe canalul TikTok al Sanzianei Iacob.

Pentru a ajunge la acest rezultat s-a folosit o tehnica de altoire, denumita in manualele de pomicultura drept altoirea prin despicatura.

Aceasta tehnica de altoire da rezultate foarte bune mai ales la mar si par, asa cum vedem in exemplul gospodarului. Se recomanda mai putin acest tip de altoire la cais si piersic, care formeaza scurgeri de clei cand li se produc rani mari.

Pentru cercetatorii din domeniu, nu este un lucru nou. De exemplu, in strainatate exista pomi altoiti capabil sa dea pana la 7 soiuri diferite de fructe.

Bineinteles, exista niste reguli care trebuie respectate pentru a reusi acest lucru: fructele citrice (portocale, mandarine, lamai etc.) pot fi crescute in acelasi copac. De asemenea, si semintoasele (piersici, caise, prune etc.).

Iata asadar o metoda pe care o puteti testa, mai ales daca aveti o gradina mica si doriti sa aveti mai multe tipuri de fructe.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine