Categorii
Casa si gradina

Cultura de rosii in gradina: cum grabim coacerea fara chimicale

Cultura de rosii in gradina presupune atentie si multa munca in ingrijirea firelor. Exista insa si momente in care agricultorul doreste sa grabeasca intr-un fel cocearea rosiilor, fara a utiliza chimicale.

Va propunem asadar in acest articol o metoda cat se poate de simpla si naturala 100%.

Cei care au o experienta mai mare in cultivarea rosiilor stiu ca poti ajuta aceste plante sa se dezvolte daca apelezi la carnitul rosiilor, o operatiune simpla si de bun augur, mai ales daca se face la momentul potrivit.

Prin aceasta metoda putem avea rosii coapte ceva mai devreme, precum si o productie mai buna.

Cultura de rosii in gradina: carnitul acestora

Carnitul rosiilor se realizeaza manual si inseamana mai exact ruperea varfurilor de crestere ale plantelor.

Acesta metoda face ca planta sa-si redirectioneze energia catre florile si fructele ramase, grabind dezvoltarea lor si, la momentul oportun, inclusiv coacerea lor.

Carnitul rosiilor se face la 4 inflorescente pentru ciclul scurt de primavară – vara si la maxim 8 inflorescente pentru ciclul lung vara – toamna.

Metoda ne ajuta, daca este executata corect sa avem rosii coapte cu circa trei saptamana aproape mai repede decat termenul initial.

Se recomanda ca operatiunea sa fie relizata doar la o parte din plante, astfel incat sa aveti o productie intinsa pe mai mult timp, pentru a va ajuta si sa o valorificati mai bine.

Copilitul rosiilor

O alta metoda importanta in cultura de rosii in gradina de care merita sa tinem cont este copilitul.

Prin aceasta se indeparteaza mai exact lastarii crescuti la subsuoara frunzelor de tomate. Acesti lastari se rup cu mana sau se taie cu foarfeca, in momentul in care ating o lungime de maxim 5 cm.

In cazul in care nu se efectueaza copilitul rosiilor, plantele se vor dezvolta sub forma de tufe foarte dese, ceea ce va duce la o intarziere a coacerii rosiilor.

Defolierea rosiilor

Defolierea este procedeul de rupere a frunzelor de la baza plantei.

Aceasta metoda este foarte importanta deoarece asigura o mai buna aerisire a plantelor si o indepartare a posibilelor boli si bacterii cu care pot intra mai usor aceste frunze in contact.

Speram ca aceste metoda o sa va fie de folos in cultura de rosii in gradina. Daca aveti si alte metode pe care le folositi, va rugam sa le impartisiti cu noi in sectiunea de comentarii.

Un răspuns la “Cultura de rosii in gradina: cum grabim coacerea fara chimicale”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.