AcasăLegume si fructeMicii fermieri care dau singuri cu erbicid risca 5 ani inchisoare

Micii fermieri care dau singuri cu erbicid risca 5 ani inchisoare

Micii fermieri, nefiscalizati, vor fi obligati sa contracteze firme specializate, daca vor sa faca tratamente fitosanitare asupra culturilor, se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta al Ministerului Agriculturii.

Potrivit documentului, cine nu se supune acestei prevederi risca fie sa nu-si mai cultive pamantul fie amenda de pana la 15.000 lei si intre un an sau 5 de inchisoare.

Oamenii se arata de-a dreptul socati de aceasta masura si spun ca statul doreste sa-i determine sa renunte la pamant, potrivit Digi24.ro.

De când au apărut în public prevederile proiectului hulitei ordonanțe de guvern e supărare în fermele de subzistență. Sunt aproape 700 de mii în țară. Nu produc mult, dar dețin și lucrează jumătate din pământul agricol al țării. Între ei este și Pavel. Cultivă legume pe 4.500 de metri pătrați de solarii. Afacere de familie.

Pavel, fermier: Ca multe altele care se dau aiurea în țara noastră, e pus la punct de cineva care vrea să distrugă și ce mai funcționează, așa cum funcționează, fără niciun ajutor și fără… nicio implicare din partea statului. Nu știu cine le gândește și cum le gândește. Probabil se văd acolo, și după aia cred că sunt Dumnezei. Mai trece un an și vor avea nevoie de noi iar! Orice sămânță vine tratată! Gândiți-vă că e nevoie până la recoltare de tratament! Dacă ea vine tratată ca sămânță? Cine a gândit… probabil a gândit-o un om care n-a văzut o legumă în viața lui, plantată de la sămânță până la recoltare.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine