AcasăCasa si gradinaDe ce se bat cuie in pom?

De ce se bat cuie in pom?

Poate ati auzit din partea bunicilor despre aceasta metoda mai putin cunoscuta si, cu siguranta, controversata: ce beneficii exista daca se bat cuie in pom.

Acum multi zeci de ani in urma nu existau atat de multe tratamente sau ingrasaminte ca astazi, prin urmare totul se rezolva atunci prin metode bio.

Cum se practice aceasta tehnica?

In primul rand aveti nevoie de cuie ruginite (1-2) pe care sa le bateti sub zona de coronament a pomilor, in trunchi, la o adancime de 1-1,5 cm. Aceste cuie trebuie sa ia contact cu vasele conductoare de seva ale copacului.

Prin rugina se creaza oxizi de fier, substanta usor asimilabila de pomi. Practic, acesti oxizi ajung in seva, ceea ce ii va da copacului o mai mare rezistenta, conform Tibi Tips.

De ce fierul e important pentru pomi?

Fierul are un rol major in sintetizarea clorofilei, proces important atat in cazul pomilor, cat si pentru legume sau fructe.

O carenta de fier se poate transforma si intr-o incapacitate a pomilor de a „respira”, ceea ce va conduce inevitabil la aparitia unor boli sau la atacul unor daunatori.

De asemenea, fierul ajuta si la fixarea azotului in plante.

Puteti experimenta aceasta metoda pe 1-2 pomi care nu mai fructifica. Nu va recomandam sa aplicati aceasta metoda pe toti pomii din gradina dumneavoastra.

Cum ne dam seama ca pomul are o carenta de fier?

In general, ingalbenirea frunzelor si niste nervuri slab definite poate arata carenta de fier.

Citeste si: Scapa de puricii de pe plante cu acest insecticid natural

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine