AcasăFonduri europene agriculturaFirma de ambalaje biodegradabile realizata cu fonduri europene

Firma de ambalaje biodegradabile realizata cu fonduri europene

Fondurile europene au reprezentat investitia de baza in infiintarea unei companii sucevene dedicata producerii ambalajelor din polietilena. Mai exact, este vorba de firma SC Megaplast SRL, care a devenit in scurt timp de la infiintare unui dintre cei mai importanti jucatori locali din aceasta nisa.

Brandusa Virvara este directorul executiv si patroana companiei, care ne-a povestit ca afacerea sa a inceput ca una de familie.

„Am lucrat cativa ani ca o firma care se ocupa exclusiv cu amanuntul. Ne-am gandit insa ce-ar fi daca am investi si in zona de productie. Decizia nu a fost prea usoara, avand in vedere ca nu aveam prea multe cunostinte, insa, cu ajutorul unor prieteni am reusit sa concepem un plan”, povesteste Brandusa Virvara.

Asa a luat nastere planul, concretizat in cateva luni. Au inceput cu flexografie, mai exact imprimarea pe folie de polietilina. Initial au functionat intr-o locatie inchiriata.

Prima achizitie a companiei a fost un utilaj de imprimare pe pungi si sacose in sase culori. Apoi, au urmat utilajele care „sudeaza” partile unei pungi sau a unei sacose ori sac. Tot procesul a fost automatizat astfel incat produsul finit sa fie unul de calitate si, de asemenea, costul productiei sa fie cat mai mic.

Accesarea fondurilor europene PNDR

Proiectul cu fonduri europene s-a ridicat la o valoare totala de 340.000 de euro, finalizarea acestuia fiind in 2013. Cu ajutorul banilor europeni, compania a reusit sa puna la punct o noua locatie de functionare.

Finantarea nerambursabila, in valoare de aproape 200.000 de euro a fost obtinuta prin PNDR, masura dedicata activitatilor neagricole in zonele rurale.

Noul sediu are o suprafata de 2.100 metri patrati si include o hala complet tehnologizata de 600 de metri patrati. Prin noua investitie au fost create inca 8 noi locuri de munca.

„Accesarea fondurilor europene nu a fost cel mai simplu lucru, deoarece au fost necesare sute de hartii, planuri, o intreaga documentatie. Bineinteles, ii intelegem scopul, deoarece nu poti accesa niste bani daca nu arati ceea ce vrei sa faci si cum crezi ca se va dezvolta afacerea ta. O problema pe care am mai intapinat-o a fost si reticenta bancilor, de la acea perioada, in a oferi credite pentru acest gen de afaceri. Aproape dupa un an am obtinut creditul necesar”, ne-a mai spus Brandusa Virvara.

Compania suceveana a reusit sa-si largeasca aria de clienti, facand chiar export catre o firma din Belgia, care are puncte de lucru in aproape toata Europa.

Compania produce folii tubulare, produce ambalaje din folii PE, folii film sau transparente, saci industriali sau menajeri, precum si diverse tipuri de sacose sau coperte scolare etc.

Ambalajul biodegradabil

Poluarea planetei din cauza plasticului este un subiect tot mai prezent in mass-media si in cercurile dedicate sustenabilitatii mediului. De aceea, ambalajele sunt de acum realizate pe baza unui plastic biodegradabil, care, asa cum ii spune si numele, are capacitatea sa degradeze plasticul in sol in circa 200 de zile.

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine