Categorii
Fonduri europene agricultura

Pana cand puteti accesa fondurile pentru tinerii fermieri

Ministerul Agriculturii a republicat un calendar estimativ cu data lansarii sesiunilor de depunere pentru proiectele cu fonduri europene, pentru anul 2021.

O buna parte dintre masuri sunt deschise in prezent, primindu-se proiecte.

Cele mai accesate programe cu fonduri europene dedicate agriculturii sunt sm 6.1 – „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” si sm 6.3 – „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”.

Pentru tinerii fermieri, agricultorii mai pot depune proiecte pana la data de 26 noiembrie 2021. Alocarea totala disponibila este de 100 de milioane de euro, 30 milioane de euro fiind alocate exclusiv sectorului montan.

In ceea ce priveste submasura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici depunerea de proiecte este deschisa tot pana pe 26 noiembrie 2021, alocarea totala pentru aceasta submasura fiind de 87 de milioane de euro.

Citeste si: Masura 6.1 tineri fermieri: S-a lansat ghidul solicitantului, in varianta consultativa

In octombrie urmeaza sa fie lansate si sesiunile: 6.2 – Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale (50 mil. euro alocare), sM 6.4 „Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole” (100 mil. euro), sM 4.1 „Investitii in exploatatii agricole” (760 mil. euro).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.