Categorii
Casa si gradina

Incalzirea anexelor: metode ieftine si eficiente

Incalzirea anexelor este de cele mai multe ori dificila, iar multi proprietari renunta sa mai investeasca intr-un sistem de incalzire a lor. Ceea ce merita retinut este ca astazi exista numeroase metode, unele chiar accesibile economica, prin care sa va asigurati un confort termic inclusiv in anexa casei, fie ca vorbim de o camara, o magazie sau chiar de garaj.

Avand in vedere ca am trecut in lunile de toamna, ne-am gandit sa va oferim mai multe detalii despre acest subiect.

Cazanele pe combustibil solid

De cele mai multe ori, temperatura dintr-o anexa, pe timpul iernilor geroase, este aproape la fel de scazuta ca si temperatura de afara. De aceea se pot folosi in prezent cazanele din fonta, izolate cu vata de sticla, care au capacitatea sa incalzeaza destul de repede o astfel de incapare. Mai mult decat atat, nu au nici costuri mari de intretinere.

Cazanele pe lemne sau carbune folosesc combustibil solid (inclusiv bricheti din carbune sau din lemn, crengi uscate), acesta fiind mai ieftin fata de celelalte sisteme de incalzire traditionale.

Se recomanda ca gradul de umiditate al lemnului folosit pentru incalzire sa nu depaseasca 20%. Modelele cele mai cautate au in general puteri intre 18-73kw, iar preturile sunt in general intre 1.500 si 2.000 lei.

Incalzirea anexelor: izolarea corespunzatoare a peretilor

Pentru a avea o incalzire suficienta si eficienta nu este de ajuns sa avem doar o sursa de caldura. Este necesar sa acordam o minima atentie si izolarii peretilor anexei.

Izolarea termica a anexelor, fie ca vorbim de o bucatarie, camara etc. este foarte importanta, inclusiv pentru obiectele sau produsele alimentare pastrate acolo. Principalul dusman aici este fara indoiala umezeala.

De asemenea, izolarea corespunzatoare a peretilor va avea ca efect o gestionare mult mai buna a caldurii, deci o factura mai mica / o cantitate mai mica de combustibil folosit.

Pentru izolarea peretilor unei anexe se pot folosi numeroase materiale, insa cele mai frecvent utilizate sunt cele cu celuloza. Fireste, cei care au nevoie de o incalzire rapida, insa de scurta durata, pot folosi aerotermele sau panourile radiante, insa va fi necesar sa aveti in apropiere o sursa de electricitate.

Incalzirea pentru garaj

Cei care sunt interesati de incalzirea unei anexe precum garajul trebuie sa fie atenti ca incalzirea sa nu fie una prea puternica.

Mai exact diferentele de temperatura rece – cald prea mari pot provoca aparitia ruginei. Foarte important in acest caz este aerisirea si controlarea umiditatii.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.