Gospodarii care pregatesc branzeturi traditionale se pricep si sa pastreze aceste bunatati peste iarna. Iata o reteta simpla prin care sa puneti la saramura casul, branza de oaie, si sa le aveti la fel de bune si peste un an.
Avem nevoie de borcane de sticla, eventual de circa 1 litru. Branza o vom taia cubulete de 5-6 cm, astfel incat sa incapa uniform in borcan.
Punem apa intr-o oala la fiert, aproximativ 3 litri. Cand apa aproape fierbe vom adauga 4 linguri de sare grunjoasa. Aveti rabdare pana cand apa da in clocot, este un aspect important. Fierberea elimina bacteriile.
Dupa ce a dat in clocot, o lasam sa se raceasca. Cand s-a racit, putem incepe sa aseza bucatelele de branza taiata in borcane, usor, cu atentie, sa nu o sfaramam, potrivit canalului de YouTube IN Bucătărie la Zidana Uzakovna Rețete ușoare.
Vom avea nevoie de un ou crud. Iata ce vom face cu el: vom testa daca saramura este buna, inainte sa o turnam in borcane. Asadar, luam oul crud si il punem in apa cu saramura racita. Daca el pluteste, inseamna ca putem folosi saramura. Daca nu, mai trebuie sa mai adaugam sare.
Dupa ce am terminat de pus saramura peste branza, inchidem borcanele cu capac si le depozitam la loc rece, fie in frigider sau fie intr-un beci.
Citeste si: Retete traditionale de pastrama: cum se afuma carnea de oaie
De ce face varza murata floare: iata cum sa eviti asta
Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro