AcasăCulturi bioRetete de fertilizare naturala a rosiilor in gradina

Retete de fertilizare naturala a rosiilor in gradina

O fertilizare naturala, din ingrasaminte organice, este cea mai buna alegere pe care o putem face pentru legumele noastre din gradina. Va prezentam in acest articol trei retete de preparare a unor ingrasaminte 100% organice pentru rosii.

Retetele prezentate au la baza cenusa, a doua reteta este pe baza de acid boric, iar a treia reteta drojdia de bere.

Important de precizat: nu folositi in combinatie cenusa cu alte ingrasaminte minerale azotoase, superfosfat, nici macar cu balegar sau gainat, deoarece se vor neutraliza reciproc, din reactia lor chimica. Altfel spus: nu o sa avem deloc spor.

Apa de cenusa

Vom avea nevoie de 500 grame de cenusa, pe care o oparim in 5 litri de apa. Lasam sa se limpezeasca, sa se decanteze, apoi scurgem apa si adaugam inca 5 litri de apa de ploaie.

Aceasta apa de cenusa este buna pentru hranirea plantelor, stropind pe frunze sau udand la radacina.

Reteta pe baza de solutie de acid boric

10 grame la 10 litri de apa calduta. Stropim plantele pe frunze si mai ales pe flori, incepand cu faza de imbobocire.

Se intareste sistemul imunitar al plantei, astfel se impiedica „avortarea” lor, caderea mugurilor florali, a rodului. Stropim 1-2 ori pe saptamana. Este si un aport considerabil de bor pentru planta.

Drojdia de bere

Iata o reteta prin care sa utilizati drojdia de bere (un excelent stimulator de crestere) pentru rosii. Luati un borcan de 3 litri, dizolvati in el o jumatate de pahar de zahar sau gem mai vechi, adaugati apoi 100 grame de drojdie de bere si lasati aceasta compozitie la „dospit” o saptamana.

Veti avea la final un ferment deosebit. Luati un pahar din aceasta substanta si dizolvati-o in 10 litri de apa de ploaie. Utilizati apoi in gradina dvs.

Citeste si: De ce este important calciu la cultivarea tomatelor

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine