AcasăCasa si gradinaCum pastrezi usturoiul pentru iarna: 4 metode eficiente

Cum pastrezi usturoiul pentru iarna: 4 metode eficiente

Usturoiul este nelipsit in bucatariile romanilor si, pe buna dreptate, deoarece este cel care da savoare mancarii si, mai mult decat atat, este si un antibiotic natural.

Este bine sa stim cum sa pastram usturoiul peste iarna, pentru a-l folosi ori de cate ori avem nevoie. Altfel, daca nu avem grija cum il depozitam se va deshidrata si nu va mai avea aceleasi proprietati.

Usturoiul impletit

O prima metoda, din batrani, prin care se pastreaza usturoiul pe tot parcursul sezonului rece este in funia impletita. Il putem pune fara probleme intr-o camara, la rece, bine ventilata, si va ramane bun pentru mai multe luni.

Cu toate acestea, merita sa mentionam ca cei care locuiesc la bloc s-ar putea sa nu aiba o camara mai racoroasa si bine aerisita. De aceea, se pot utiliza variantele urmatoare.

Usturoi pastrat peste iarna la borcane

O alta varianta foarte buna pentru a pastra usturoiul cat mai mult timp este si sa-l pui in niste borcane, cu sare. Iata cum ar trebui sa procedezi.

Alege acele capatani care sunt sanatoase, fara pete si fara urme de mucegai sau de alte boli. Asigura-te ca le-ai curatat bine de pamant etc. Ia un borcan de minim 500 grame si pune capatanile (le vei lasa asa in foile lui, nu le vei curata).

Citeste si: Cand se planteaza usturoiul de primavara

Apoi vei turna sare de mina neiodata sau chiar sare grunjoasa, cat sa acoperi toate capatanile de usturoi puse in borcan. Tine-l undeva intr-un loc uscat si racoros. Nu in frigider!

Usturoi in cutii de carton

Dupa ce l-ati strans in manunchiuri, usturoiul il puteti depozita peste iarna si in cutii de carton. Ar fi bine sa le faci mici gauri, sa perforati capacul eventul, tocmai pentru a se aerisi. La fel de bine se poate pastra si in niste saculeti de in.

Usturoi pastrat in apa

Da, ati citit bine! Daca aveti catei de usturoi care au fost loviti, ii puteti curata bine, ii spalati si ii puteti pune in niste borcane cu apa. Vom adauga o lingurita de sare. Inchidem cu un capac borcanele si le depozitam in frigider.

Merita spus ca prin aceasta metoda puteti pastra usturoiul o perioada mai scurta de timp, adica intr-o luna si jumatate ar trebui consumati.

Soiuri de usturoi: cele mai populare si aromate, perfecte pentru gradina ta

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine