Mierea toxica poate fi de doua feluri: produsa din anumite plante, la randul lor toxice, aceasta varianta regansindu-se mai degraba pe continentul african si, a doua varianta, ca rezultat a unei pastrari incorecte.
Miere toxica
In Romania nu exista plante care sa produca o miere toxica pentru organismul uman.
In schimb, in Africa sau alte regiuni ale globului, exista o specie de Euphorbia, ce produce o miere care, consumata, da arsuri la stomac sau la nivelul laringelui.
Pastrarea necorespunzatoare a mierii
Orice miere insa poate deveni toxica daca ea nu este pastrata in conditii optime. De exemplu, in vase de zinc sau de fier.
Din cauza aciditatii sale, mierea cand intra in contact cu zincul sau cu fierul din vase se transforma in acetat de fier care este toxic.
Cum trebuie pastrata mierea
Pentru a nu deveni miere toxica aceasta trebuie pastrata doar in vase din otel inoxidabil, din tabla alba cositorita sau in vase emailate, sau date la interior cu un strat gros de vopsele sintetice.
Citeste si: Cresterea matcilor: sfaturi practice pentru matci de calitate