AcasăCasa si gradinaCat m-a costat gardul nou din plasa bordurata

Cat m-a costat gardul nou din plasa bordurata

Un gard este o investitie necesara oricarei case. De aceasta data, Cristian Negoita ne arata cat l-a costat realizarea unui gard in plasa bordurata, precum peripetiile peste care a trecut.

De ce un gard din plasa bordurata?

„Motivele pentru care mi-am dorit un astfel de gard au fost următoarele: costurile reduse, timpul de execuţie mic, dificultatea de execuţie redusă, iar faptul că pot pune peste el PLASĂ DE UMBRIRE 95% OPACITATE, în două, îmi va oferi protecţie împotriva vântului şi mult râvnita intimitate”, explica Cristian pe canalul sau de YouTube.

Iata care au fost etapele pentru ridicarea gardului.

In primul rand, am scos gardul vechi. Stalpii erau din 2 in 2 m. Cu ajutorul unui polizor am taiat plasa.

Apoi, a doua etapa a constat in montarea noilor stalpi, din profile metalice de 40 pe 40 si 2 mm grosime. „A fost de departe cea mai complicata etapa. Din cauza multor radacini din apropierea solului, a fost dificil sa sapam”, povesteste Cristian Negoita.

Am sapat pana la 80 cm adancime, am pus un strat de cativa cm de pietris pe fundul gaurii, apoi am aliniat la sfoara stalpii si am facut beton pentru a prinde stalpii.

A treia etapa: montarea panourilor bordurate pe stalpi si sudarea acestora. Tevile si panourile vechi le-am folosit pentru gardul din spate. Dupa ce voi vopsi gardul voi adauga si plasa de umbrire cu 95% grad de opacitate, asa cum am pus mai in fata curtii.

Costurile

Panourile bordurate, au fost 8 la numar. Pretul pentru ele a fost de 680 lei, un pret foarte bun. Apoi, in ceea ce priveste profilele rectangulare, le-am avut de acum 2 ani, 83 lei pe bucata, deci 332 lei. Electrozi rutilici 2,5 mm grosime 39 lei/kg, am consumat jumatate, total 19,50 lei. Mana de lucru a persoanei care m-a ajutat la o parte din gard cu sudura 500 lei

Total, pentru 32 m liniari de gard, m-a costat 1531 lei.

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine