Categorii
Anunturi agricole

Cartofi mov pret: descopera ofertele cultivatorilor din tara

Daca esti interesat de cartofi mov pret ti-am pregatit in acest articol cateva informatii concrete de la producatori. Chiar daca preturile pot varia, putem spune ca o medie a preturilor cartofilor mov pentru consum este undeva la 9-12 lei pe kilogram.

De exemplu, primul anunt pe care l-am vazut a fost al unui fermier din Caransebes, care vinde cartofi mov Purple peruvian, pentru samana si consum, la pretul de 25 lei kilogram.

Cultivatorul spune ca samanta a fost achitionata de la un fermier experimentat din Romania, fiind al doilea an de cultura. Productivitatea, spune agricultorul din Caransebes, potrivit anuntului sau, este de 6-7 kg/1kg de samanta.

Un alt cultivator de cartofi mov, din Podei, judetul Bacau, vinde kilogramul la 12 lei, pentru o cantitate minima de 5 kg. Mai multe detalii aici.

In cadrul anunturilor am regasit si un cultivatori care vinde cartofi mov de samanta (10 kg) la pretul de 75 lei. Producatorul este din Pascani, judetul Iasi, iar anuntul sau este acesta.

Cartofi mov pret – producator din Bacau, productie recenta

Un alt anunt care ne-a atras atentia despre cartofi mov pret este si cel al unui fermier din localitatea Lilieci, judetul Brasov, care, conform anuntului sau, vinde minim 5 kg de cartofi mov la pretul de 12 lei kilogramul.

De asemenea, un alt fermier care cultiva cartofi mov si are la vanzare atat cartofi de consum cat si samanta este din Mioveni, judetul Arges. Acesta vinde la 10 lei kilogramul, taxele de transpot fiind suportate de cumparator.

Cartofi mov pret – Purple Peruvian Fingerling

Un alt cultivator care ofera spre vanzare din productia din 2019 este si un fermier din Mangalia, la pretul de 9 lei kilogramul.

Nu putea lipsi din lista noastra nici fermierii din patria catofilor, si anume judetul Brasov. De aceasta data va supunem atentiei un producator mic de cartofi mov. Acesta spune ca ofera spre vânzare cartoful mov din soiul Salad Blue, cultivat cât se poate de natural pe o suprafață mică în gospodăria proprie din județul Brașov, fără tratamente chimice sau alți aditivi. Anuntul il gasiti aici. Preturile sunt: cartofi mov pentru consum: 7 lei / kg si cartofi mov pentru sămânță: 10 lei / kg.

Cartofi mov pret
Cartofi mov pret

Un alt cultivator din localitatea Catcau, judetul Cluj, vinde cartofi mov Blue Congo de samanta, la pretul de 5 lei kilogramul. Vanzatorul precizeaza de asemenea ca acesti cartofi au un continut scazut de amidon, ceea ce ii recomanda pentru persoanele cu diverse afectiuni ale tensiunii sau cu diabet.

Inca un anunt care ne-a atras atentia este cel al unui fermier din Bucuresti, care vinde cartof mov de samanta Purple Peruvian, la pretul de 30 lei kilogramul. Mai multe detalii in anuntul de aici.

Iar ultimul anunt pe care vrem sa-l mentionam este cel al unui fermier din Rasca, judetul Cluj, care are disponibila o cantitate de 8 tone. Vinde minim 1 tona conform anuntului sau. Pentru intreaga cantitate de cartof din soiul Peruvian doreste pretul de 20 lei per kilogram.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre cum se cultiva cartofii mov va recomandam acest articol.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.