Categorii
Culturi profitabile

Plantatia de Goji, cea mai profitabila investitie in arbusti fructiferi

Cultura de Goji este tot mai des mentionata in initiativele de investitie al tinerilor fermieri. Odata cu mediatizarea si intrarea pe productie a unor culturi deja existente la noi in tara, Goji apare ca o alternativa foarte profitabila la agricultura conventionala.

Specializarea unor companii, in oferirea de servicii integrate, de la material saditor certificat, consultanta specializata precum si desfacerea intregii productii, face ca investitia in cultura de Goji sa fie una sigura cu tot mai putine necunoscute.

Goji Bio Brasov, reprezinta cel mai important producator de material saditor certificat de Goji din Romania. Experienta acestora, de peste 7 ani cu acest arbust a facut ca aceasta companie sa ajute la infiintarea celor mai multe culturi de Goji, existente la noi in tara.

Noul proiect al acestora, extinderea capacitatii de productie a pepinierei precum si noua plantatie de Goji de la Codlea, se intinde pe 3,5 ha si este un model de cultura ce poate fi aplicat cu succes in orice regiune din tara. Cu o investitie de peste 100.000 euro au facut din acest proiect, unul dintre cele mai ample investitii in Goji din Romania.

“Cultura de goji nu mai are secrete de mult pentru noi, motiv pentru care, prin aceasta investitie am trecut la nivelul urmator, acela de a crea un standard de calitate si a uniformiza tehnologia de cultura aplicata la Goji, pe tot cuprinsul tarii”a mentionat Eduard Ciubotaru, Directorul Comercial al Goji Bio Brasov si administratorul plantatiei de Goji de la Codlea.

Acesta impreuna cu prietena lui Iulia, fac parte din echipa Goji Bio Brasov, cel mai mare producator de Goji din Romania.

 “Suntem o echipa tanara, cu multa energie iar ceea ce ne-am planificat si am promis ca vom face am facut”

“In plantatia de la Codlea, am implementat ultimele variante de recomandari cu privire la cresterea arbustiului de Goji, tehnologia de cultura utilizata fiind cea care functioneaza cu succes la toate culturile infiintate de noi in toata activitatea”, a mai declarat Eduard Ciubotaru.

“Aparitia multor oportunitati de afaceri cu Goji precum si cererea de fructe in continua crestere, transforma aceasta investitie in ceva ce poate fi administrat fara prea mare emotie dar cu asteptari peste masura. Pasul urmator este realizarea unei fabrici de produse pe baza de Goji, proiect aflat in derulare.” a continuat tanarul investitor.

Goji Bio Brasov, produce anual peste 80.000 de plante Goji, suficient pentru a acoperi o cerere in crestere provenind din Romania, precum si Republica Moldova, Italia si Franta.

“Totodata odata cu finalizarea plantatiei de la Codlea, va asteptam sa ne vizitati pentru a gusta fructe Goji certificate ecologic, produse la noi in tara.”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.