AcasăAnunturi agricoleBaltata romaneasca de vanzare, rasa pura, ingrijire exemplara

Baltata romaneasca de vanzare, rasa pura, ingrijire exemplara

Baltata romaneasca de vanzare – cei interesati sa cumpere exemplare din aceasta rasa pura, au posibilitatea sa achizitioneze doi tauri si trei taurasi de la Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțată Românească de tip Simmental (ACVBR-SIM).

Preturile unor asemenea exemplare sunt situate intre 10.000 lei si 15.000 lei + TVA. Un anunt in acest sens a fost postat recent pe pagina de Facebook a asociatiei.

Iata anuntul integral: „Acvbr Sim vinde 2 tauri si 3 taurasi din rasa Baltata Romaneasca, rasa pura, autorizabili pentru monta naturala. Preturile sunt intre 10.000 lei si 15.000 lei + TVA. Relatii la telefon 0268367890 – Adrian Rotariu”.

Baltata romaneasca de vanzare – cateva detalii despre rasa

Baltata romaneasca este poate cea mai cunoscuta si populara rasa de bovine din Romania, aceasta regasindu-se la circa 35-40% din efectivul total din tara noastra.

Anual ofera o productie de lapte, in medie, de circa 3.000 – 4.000 de litri, acesta avand o grasime de 4%. Laptele se preteaza foarte bine si la realizarea branzeturilor.

Baltata romaneasca atinge 60-65% din productia de lapte in timpul primei lactatii, cea mai mare productie de lapte o atinge in timpul celei de-a sasea lactatii.

Scopul Asociației Crescătorilor de Vaci Bălțată Românească de tip Simmental îl constituie dezvoltarea interesului general al localnicilor pentru creşterea taurinelor pentru producţia de lapte şi carne , realizarea de activităţi în interesul general al fermierilor, în special al crescătorilor de vaci pentru carne şi lapte, în interesul personal nepatrimonial al membrilor săi.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine