Ardeiul gras se recomanda sa fie cultivat in spatii protejate, de obicei in cadrul unui singur ciclu pe an, care poate incepe fie din februarie, fie de la inceputul lunii aprilie.
In functie de soiurile de ardei cultivate, un ciclu de productie poate exista pana in luna iulie (ciclu scurt) sau pana in septembrie – octombrie (ciclul lung).
O buna parte din lucrarile de ingrijire pentru ardei sunt asemanatoare cu cele de la tomate.
Infiintarea culturii de ardei
Sunt necesare rasaduri, care, la momentul plantarii, este bine sa aiba o varsta de 70 – 90 zile, pentru ciclul de productie inceput din februarie – mai si de 50-60 zile, daca plantarea se face in iulie.
Schema de infiintare a culturii este de patru randuri pe travee, in rigule sau de trei randuri pe travee, pe biloane.

Lucrarile generale de ingrijire sunt în mare măsură asemănătoare cu cele de la cultura de tomate în seră şi constau în: completarea golurilor, afânarea superficială a solului prin praşile, irigarea, fertilizarea fazială, combaterea bolilor şi dăunătorilor, controlul factorilor de microclimat ş.a.
Irigarea se efectuează ori de căte ori este nevoie, folosind aceleaşi metode ca la tomate, asigurându-se în sol o umiditate de circa 70-80% din capacitatea de câmp. Norma de irigare variază în funcţie de lungimea perioadei de vegetaţie, fiind cuprinsă între 3500-6000 m3/ha.
Cultivatorii trebuie sa aiba grija de asemenea si la boli si daunatori. Cele mai frecvente probleme pot sa apara din cauza virozelor si vestejirilor micotice. Atacul de paianjeni este totodata periculos.
Cultura ardeiului in solar: lucrari speciale
Palisarea se realizează pentru fiecare din cele 2-4 ramificaţii principale folosind câte o sfoară, care se leagă cu un capăt de tulpină principală, sub prima ramificaţie, iar celălalt de sârmele de la nivelul doliei.
De regulă, rândurile de la marginea traveei se dirijează cu două, cel mult trei braţe, dispuse sub formă de palmetă, iar cele din mijloc cu 3-4 braţe dispuse în forma literei V.
Este nevoie la aceasta cultura si de dirijarea plantelor (procedura de a elimina fructele de la primele ramnificari, pentru a favoriza cresterea bratelor principale).
Alte lucrari necesare sunt: copilitul, defolierea, stimularea polenizarii si carnitul.
Recoltarea
Se va face in mod esalonat. Prima recolta este disponibila dupa circa doua luni de la plantare. Productia poate sa fie de circa 50-60 de tone la hectar, in functie de soiuri.