AcasăLegume si fructeLegumele in care sunt cel mai frecvent pesticide. Ne expun la cancere...

Legumele in care sunt cel mai frecvent pesticide. Ne expun la cancere si leucemii. Raport oficial

Din peste 1.300 de probe verificate, peste 40% dintre legume aveau urme de substante periculoase. Cifra este dubla fata de anul trecut.

Specialistii fitosanitari au desfasurat o analiza la peste 1.300 de probe din legumele din Romania. Conform acestora, cele mai periculoase legume (in care s-au regasit frecvent urme de pesticide) sunt salata, rosiile si mararul, conform Digi24.

Analiza a fost desfasurata de Autoritatea Nationala Fitosanitara, pe baza probelor luate din bazinele legumicole din sudul tarii.

Pentru cei care reusesc sa cultive pe propriul teren cateva legume pentru consumul propriu, acestia m-ai au o sansa, insa pentru cei care locuiesc exclusiv la oras procurarea de alimente sanatoase devine din ce in ce mai dificila.

Am putea crede ca cel putin o parte din legumele si fructele de la supermarketuri sunt mai bine controlate, insa e greu de crezut atat vreme cat importam din tari indepartate precum Egipt (cartofii) si exemplele pot continua.

Medicul Radu Tincu recomanda ca fructele si legumele sa fie spalate foarte bine, timp de cateva minute, inainte sa fie consumate.

Utilizarea pesticidelor peste limită poate să determine apariţia unor forme de cancer hematologic, cum ar fi leucemiile, limfoamele, anumite cancere digestive. Toate aceste elemente sunt cauzate de efectul cumulativ pe care îl au pesticidele, pentru că noi ne expunem în mod repetat la mai multe substanţe chimice, pe termen lung„, explica Radu Tincu.

De unde reusiti sa va cumparati legume cat mai curate?

Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine