Pentru a avea rosii gustoase si dulci nu sunt necesare fertilizari scumpe. Mai degraba puteti utiliza un ingredient pe care il regasim adesea in gospodarii: bicarbonatul de sodiu alimentar.
Inainte de toate merita spus ca bicarbonatul de sodiu este un bun fungicid, capabil sa tina departe fainarea la rosii. Stim ca aceasta boala este foarte frecventa la tomate, ea aparand din cauza umiditatii mai mari.
Va oferim doua retete cu bicarbonat pe care le puteti utiliza la cultivarea rosiilor in gradina dvs. pentru a le feri de boli, cat si pentru a le face mai dulci.
Reteta cu bicarbonat pentru a scapa de fainare
Intr-un recipient amestecam o parte lapte cu 3 parti apa (de exemplu 250 grame de lapte la 750 de grame de apa), peste care mai adaugam o lingurita de bicarbonat de sodiu la fiecare litru.
Punem acest amestec intr-un recipient cu pulverizator. Stropim in special frunzele rosiilor, mai ales pe partile inferioare. Aplicam solutia o data pe saptamana pana cand mucegaiul dispare, conform sfaturilor de aici.
A doua reteta – pentru rosii mai dulci
Iata ce ar trebui sa facem pentru a avea rosii mai dulci in gradina: desfacem un plic de bicarbonat de sodiu alimentar si presaram putin la baza radacinii fiecarei plante. Rosia va trage din aceasta substanta si vor deveni mai dulci.