In fiecare iarna exista cel putin un borcan cu muraturi care ne de furca. Oricat ne-am forta, capacul ramane de neclintit. Din fericire exista mai multe moduri prin care putem sa deblocam un astfel de capac buclucas.
Permite aerului sa intre in borcan
Pozitioneaza coada unei lingurite sau un cutit cu o lama mai groasa in canturile mai mari dintre capac si borcan. Misca usor astfel incat aerul sa patrunda in borcan.
Umbla cu atentie pentru a nu te accidenta, mai ales daca utilizezi un cutit. In special, nu te pozitiona cu ochii la nivelul borcanului.
Apa calda
Lasa circa 2-3 minute borcanul cu capacul in jos intr-un recipient cu apa mai calda. Nu chiar fierbinte, dar mai calda. Incearca apoi sa-l deschizi, dupa ce ai sters capacul sau dupa ce ai pus un prosop peste borcan, pentru a avea o mai buna aderenta.
In cazul in care nu s-a deschis, mai lasa-l in apa calda. Caldura ajuta metalul sa se mai dilate.
Gaureste capacul
Daca aproape nicio metoda de mai sus nu te ajuta, atunci poti face o gaura in capac, pentru a elibera presiunea si astfel sa poti deschide borcanul fara sa-l spargi.
Totodata, exista si instrumente speciale pe care le poti cumpara care te ajuta sa desfaci un borcan.
Utilizeaza folie alimentara
Pentru a putea avea aderenta maxima, infasoara folie de plastic, alimentara, pe capac si incearca sa-l deschizi asa. La fel, poti utiliza manusi de cauciuc.