Iarna putem beneficia de verdeturi proaspete intr-un mod simplu. Iata cum sa avem patrunjel toata iarna pentru mancarea noastra.
In primul rand e important sa vorbim despre momentul recoltarii. Aceasta actiune este bine sa se faca atunci cand apare prima generatie de frunze, ce are un verde deschis. Planta in acest moment este frageda, tanara. Petiolul este plin de suc.
Putem taia cu un cutit la 3-4 cm de la baza. Nu recomandam ruperea cu mana deoarece este posibil sa mai smulgem din frunze si ramane totodata pentru planta si o rana mai puternica.
Punem intr-o ladita cat consideram ca ne este necesar. Apoi mergem sa il congelam. La fel putem proceda si cu mararul, leusteanul.
Dupa ce am ajuns in bucatarie, spalam bine patrunjelul cu apa rece. Il scurtam si il portionam, insa nu taiem foarte marunt.
Apoi il vom punem in pungi. Putem utiliza niste pungi cu fermoar, lasam 1 centimetru deschis si sa presam usor punga pentru a scoate aerul, apoi inchidem fermoarul complet.
La final il punem la congelator.
Citeste si: Cultura patrunjelului: Semanare, ingrijire, recoltare
Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro