AcasăCasa si gradinaCum sa avem patrunjel tot anul

Cum sa avem patrunjel tot anul

Iarna putem beneficia de verdeturi proaspete intr-un mod simplu. Iata cum sa avem patrunjel toata iarna pentru mancarea noastra.

In primul rand e important sa vorbim despre momentul recoltarii. Aceasta actiune este bine sa se faca atunci cand apare prima generatie de frunze, ce are un verde deschis. Planta in acest moment este frageda, tanara. Petiolul este plin de suc.

Putem taia cu un cutit la 3-4 cm de la baza. Nu recomandam ruperea cu mana deoarece este posibil sa mai smulgem din frunze si ramane totodata pentru planta si o rana mai puternica.

Punem intr-o ladita cat consideram ca ne este necesar. Apoi mergem sa il congelam. La fel putem proceda si cu mararul, leusteanul.

Dupa ce am ajuns in bucatarie, spalam bine patrunjelul cu apa rece. Il scurtam si il portionam, insa nu taiem foarte marunt.

Apoi il vom punem in pungi. Putem utiliza niste pungi cu fermoar, lasam 1 centimetru deschis si sa presam usor punga pentru a scoate aerul, apoi inchidem fermoarul complet.

La final il punem la congelator.

Citeste si: Cultura patrunjelului: Semanare, ingrijire, recoltare

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine