AcasăCasa si gradinaCultiva ceapa si ustoroi in caserole de polistiren. Sfaturi pentru incepatori

Cultiva ceapa si ustoroi in caserole de polistiren. Sfaturi pentru incepatori

Daca va doriti sa cultivati ceapa si ustoroi intr-o gradina mica sau chiar in apartament, va prezentam o solutie ingenioasa pe care sa o incercati.

Veti avea nevoie de 4-6 caserole de polistiren, exact ca cele folosite pentru mancare.

In prima faza va trebui sa faceti in capac sase sau noua gauri in forma de cerc (in functie de cat de mare este caserola). Ca sa va fie mai usor folositi o forma de cerc, trasati cu pixul, apoi decupati cu un cutter. Diametrul unei gauri poate fi de 4-5 cm (putin mai mici decat diametrul cepei).

Taiati apoi capacul de restul caserolei. Veti utiliza capacul taiat, invers (adica introdus in restul caserolei). Puteti sa mai pregatiti inca 1-2 caserole.

Luati apoi ceapa si crestati-o la partea unde a avut radacina. La fel puteti face si cu capatanile de usturoi. Turnati apoi apa in caserola si puneti invers capacul cu gauri. Ceapa va sta cu partea crestata in apa, potrivit canalului de YouTube DIY Garden Ideas.

Peste 1-2 zile ar trebui sa vedeti ca au aparut „mustatile”, noile radacini, la ceapa si usturoi. Schimbati apa cu una curata. Dupa cinci zile ar trebui sa vedeti ca frunzele incep sa se dezvolte tot mai mult.

Citeste si: Cu ce se stropeste ceapa pentru vierme la radacina

Utilizati apoi tot un recipient de polistiren, dar realizati cateva gauri de 0,5 – 1 cm diametru in baza lui. Umpleti-l cu pamant (de preferat cat mai bogat in nutrienti). Udati-l putin.
Taiati frunzele cepei undeva la jumatate. Plantati-le apoi in pamant, usor, cu atentie sa nu rupeti radacinile.

Citeste si: Cultivarea cepei din arpagic in gradina: sfaturi practice

Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine