AcasăPasariCand apare horcaitul gainilor si ce tratament se recomanda?

Cand apare horcaitul gainilor si ce tratament se recomanda?

Daca ati observat ca aveti gaini ce scot niste sunete mai ciudate, exact ca un horcait, este foarte posibil ca pasarile dvs. sa sufere de bronsita infectioasa.

Aceasta apare deseori in sezonul rece si este o boala comuna ce se declanseaza in cea mai mare parte din cauza unei alimentatii necorespunzatoare (sistem imunitar slabit pentru gaini), cat si din cauza unor conditii de microclimat ce dauneaza pasarilor.

Principalele simptome – horcaitul gainilor

Principalele simptome pe care pasarile le au sunt: lipsa poftei de mancare, diaree, slabire, stare de somnolenta, scaderea curbei de ouat cu 10-30%.

Perioada de incubatie este scurta, iar simptomele pot fi diferite in functie de varsta pasarilor. Veti observa ca gainile respira cu ciocul deschis si horcaie din cauza mucozitatilor acumulate in bronhii si trahee.

Aceasta problema poate sa apara si la pui mici -puii respiră greu și horcăie, tușesc, au aripile lăsate, puful și penele sunt zbârlite, secreții din nas. Nu vor avea nici apetit pentru mancare sau apa.

Tratament

Pe lista tratamentelor pe care un specialist vi le poate recomanda pentru gaini regasim: permanganatul de potasiu, alcool 70%, formalina sau crezol.

Se recomanda: Vermizol de 10 mg, 1 comprimat pe kg, 2 zile consecutiv. Daca starea de sanatate a pasarilor nu se imbunatateste, consultati un medic veterinar. Nu se administreaza la porumbei sau papagali. Un alt medicamente este Singal. Cele 2 tratamente nu se combina.

O alta metoda de tratamente de la un cititor: 2 boabe de piper si un catel mic de usturoi , timp de 7 zile. Pauza o saptamana si apoi iar 7 zile. Toamna si primavara. De asemenea, pun in apa ceapa, mai mereu.

Acest tratament scapa gainile de gainatul moale

Cu acest aliment gainile vor face oua non-stop

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine