AcasăPasariCu acest aliment gainile vor face oua non-stop

Cu acest aliment gainile vor face oua non-stop

Fiecare crescator isi doreste gaini cat mai productive. Exista multe variante prin care putem sa imbunatatim acest aspect la pasari, insa in articolul de astazi o sa va prezentam reteta Fermierului Adrian.

Iata ce supliment ajuta cu adevarat gainile

Exista un aliment foarte simplu pe care il putem include in furajarea pasarilor si care sa fie un adevarat stimulent pentru gainile ouatoare: acesta este drojdia uscata.

Puteti utiliza fie drojdia uscata la plic, pe care o gasiti la magazine, sau drojdia furajera. Aceasta din urma se va gasi putin mai greu, in general la farmaciile veterinare ori daca nu va trebui sa cautati pe internet.

Mod de administrare

Prima varianta: poate fi aplicata doar in primavara si in toamna. Aceasta drojdie uscata trebuie amestecata in apa, dar, foarte important, temperatura apei trebuie sa se incadreze intre 36 – 28 grade Celsius, conform fermierului Adrian..

A doua varianta: amestecam drojdia furajera cu furajele pe care le oferiti pasarilor. „Daca vreti sa aveti multe oua, dar si pasarea sa fie bine intretinut trebuie sa ii oferiti un amestec de floarea-soarelui, grau plus tarata din grau. Apoi, cand o sa veniti si cu drojdia uscata, aceasta o sa fie suplimentul suprem”, explica fermierul.

Cantitati

Aceasta drojdie uscata poate fi folosita la pasari, fie ca vorbim de curcani, rate, gaste etc.

La 40 kg uruiala din grau, porumb, floarea-soarelui, dupa ce este totul macinat, adaugati 2 kg de drojdie furajera. Apoi stropiti cu putina apa, sa fie ca un aluat. Lasati minim 6 ore la macerat, sa lucreze drojdia. Apoi puteti sa dati pasarilor, sa manance la discretie.

Puneti in practica aceasta metoda si veti vedea ca o sa aveti rezultate foarte bune, a mai adaugat fermierul pe canalul sau de YouTube.

Citeste si: Combaterea paduchilor de gaina in cotete

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine