Pentru cei care au gradini mai mici, pomii columnari pot fi o solutie. Astfel veti putea planta nu doar mai multi pomi, dar veti putea veni si cu specii cat mai diverse. Astazi vrem sa va prezentam visinul columnar.
„Felul sau de crestere e ca un stalp, precum o coloana, ceea ce inseamna ca ocupa un spatiu destul de mic. Are circa 1 metru ca raza, dar ca inaltime ajunge la 2 metri, deseori chiar si mai mult. Aici este un visin columnar care a inflorit, este in primul an”, povesteste Sorin Nicola, din localitatea Hartagani, jud. Hunedoara.
La ora actuala puteti gasi o gama variata de pomi columnari, soiuri autofertile in general, de meri, ciresi, pruni, visini. Capabili sa produca o abundenta de fructe pe un spatiu redus. „Sunt si foarte draguti, ii puteti pune si pe un rand”, mai spune fermierul.
La un visin columnar fructele sunt consistente, au circa 6-7 grame, cu o pulpa rosu-inchis, dulce-acidulat. Maturarea fructelor incep din iulie.
Se recomanda ca pomul sa beneficieze de cat mai multa lumina naturala pentru a se dezvolta armonios. De asemenea, el trebuie ferit de curentii puternici.
De trei ori pe an, este recomandat ca noile ramuri sa se taie la unul sau doi ochi. In general, pomii fructiferi sunt taiati primavara, pentru a le reda forma columnara. Tot primavara este recomandat ca solul să fie afanat si sa se adauge putin compost pentru hranire.
Citeste si: Soiuri de capsuni care rodesc tot anul
Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro