AcasăFonduri europene agriculturaUnde se duc banii europeni: 1 mil de euro pentru livezi infiitate...

Unde se duc banii europeni: 1 mil de euro pentru livezi infiitate pe hartie

Fondurile europene sunt de un real folos agricultorilor din Romania. Insa, din pacate, exista si situatii, in care banii europeni nu sunt utilizati conform regulilor.

Un caz de acest gen a fost relatat recent de publicatia eBihoreanul.ro, in care se prezinta „isprava” primarului din Borod, judetul Bihor.

Directia Agricola Judeteana a sesizat Politia dupa ce a ajuns la concluzia ca functionarii unor doua institutii l-au ajutat pe primarul din Borod, Sorin Sarca, si pe sotia acestuia, Florina, sa beneficieze de peste un milion de euro pentru plantarea unor livezi. Livezile au ramas insa doar pe hartie, asa cum mentioneaza sursa citata.

Numeroase parcele figureaza la APIA ca fiind livezi (meri, peri, pruni etc.) insa in realitate terenul este pajiste permanenta.

Chiar si asa, APIA Bihor a achitat sotiei edilului subventii pentru 12,81 ha de livezi ecologice, conform publicatiei eBihoreanul.ro.

Mai multe amanunte despre acest caz puteti citi in publicatia eBihoreanul.ro.

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine