Categorii
Fonduri europene agricultura

Unde se duc banii europeni: 1 mil de euro pentru livezi infiitate pe hartie

Fondurile europene sunt de un real folos agricultorilor din Romania. Insa, din pacate, exista si situatii, in care banii europeni nu sunt utilizati conform regulilor.

Un caz de acest gen a fost relatat recent de publicatia eBihoreanul.ro, in care se prezinta “isprava” primarului din Borod, judetul Bihor.

Directia Agricola Judeteana a sesizat Politia dupa ce a ajuns la concluzia ca functionarii unor doua institutii l-au ajutat pe primarul din Borod, Sorin Sarca, si pe sotia acestuia, Florina, sa beneficieze de peste un milion de euro pentru plantarea unor livezi. Livezile au ramas insa doar pe hartie, asa cum mentioneaza sursa citata.

Numeroase parcele figureaza la APIA ca fiind livezi (meri, peri, pruni etc.) insa in realitate terenul este pajiste permanenta.

Chiar si asa, APIA Bihor a achitat sotiei edilului subventii pentru 12,81 ha de livezi ecologice, conform publicatiei eBihoreanul.ro.

Mai multe amanunte despre acest caz puteti citi in publicatia eBihoreanul.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.