AcasăCasa si gradinaUn nou soi de ustoroi romanesc a fost creat. Cum se numeste...

Un nou soi de ustoroi romanesc a fost creat. Cum se numeste si cand o sa ajunga in piete

Un nou soi de usturoi romanesc urmeaza sa incante consumatorii cat si fermierii, deopotriva. Reusita apartine tot cercetatorilor buzoieni, care au reusit sa creeze soiul Danubius, ce se remarca prin aroma si iuteala specifice soiurile locale.

Acest nou soi a fost creat in laboratoarele Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru legumicultură, floricultură, plante aromatice și medicinale (BRGV) Buzău.

„Este un soi care se dezvolta foarte bine, din testele pe care le-am realizat. Are o capacitate buna de productie de 8-10 chiar pana la 12 tone la hectar”, explica Vali Jecu, un fermier care a testat acest soi nou de usturoi.

Usturoiul Danubius întrece alte soiuri românești nu doar prin gust, ci mai ales prin aspect. Cățeii acestui usturoi sunt la fel de mari ca cei din import, au aratat cei care au realizat acest soi, in frunte cu cercetatorul Costel Vânătoru, directorul Băncii de Gene de la Buzău, potrivit InfoBaragan.ro.

Mai mult decat atat, soiul Danubius a reusit sa treaca mai multe teste de rezistenta la seceta si s-a comportat foarte bine.

Usturoiul Danubius întrece alte soiuri românești nu doar prin gust, ci şi prin aspect. În plus, tulpina puternică le permite fermierilor să-l recolteze cu utilaje agricole.

Se estimeaza ca noul soi Danubius de ustoroi romanesc o sa ajunga in piete in luna august.

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine