Categorii
Legume si fructe

Un noi soi de mar care rezista recoltat un an a fost lansat

Un noi soi de mar, denumit Cosmic Crisp, a carui dezvoltare a durat peste un deceniu, a fost lansat de curand in Statele Unite de catre horticultorii americani.

Potrivit BBC, fructele recoltate din acest soi au o rezistenta de pastrare, dupa recoltare, de un an.

Marul Cosmic Crisp a fost creat in urma incrucisarii altor soiuri precum Honeycrisp si Enterprise. Prima cultivare a acestui soi a fost realizata de Universitatea din Washington.

Specialistii au anuntat ca noul soi de mar este unul “ferm, crocant si suculent”. Valoarea totala a investitiilor necesare dezvoltarii acestui nou soi se ridica la 10 milioane de dolari.

Fermierii din statul Washington au dreptul exclusiv sa cultive acest soi pentru urmatorii 10 ani, conform sursei citate.

“Este un mar crocant, relativ ferm si are un echilibru foarte bun intre dulce si acru. De asemenea are si o suculenta aparte. Fructele isi pastreaza capacitatea de a fi consumate in stare proaspata timp de circa 10-12 luni”, a declarat Kate Evans, cercetator in cadrul programului de ameliorare.

Poate un nou soi de mar sa cucereasca lumea?

Schimbarile climatice din ultimele decenii afecteaza tot mai mult plantatiile de mar si in special soiurile de mar rosu. Peste 12 milioane de pomi fructiferi din soiul Cosmic Crisp au fost plantati de curand.

Washingtonul este unul dintre cei mai mari furnizori de mere din Statele Unite, cele mai populare soiuri fiind Golden Delicious si Red Delicious.

Merele sunt al doilea fruct cel mai vândut din SUA după banane.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.