Categorii
Apicultura

Un apicultor din Glodeni exporta tone de miere in Germania

Chiar si in perioada pandemiei, exista cativa apicultori care reusesc sa vanda cantitati mari de miere la export. Daca in anii anteriori, pietele de desfacere se gaseau greu, produsele apicole din estul Europei sunt din nou la cautare de catre tarile vestice, scrie Agrobiznes.md.

Un exemplu in acest sens este apicultorul Andrei Bodean, din satul Racaria (Republica Moldova), care detine sapte prisaci. De la acestea, în funcție de sezon, adună între 15 și 35 de tone de miere.

Mierea, spune el, este exportata în Germania. Prețul angro pentru un kilogram variază între 20 și 27 de lei romanesti, în funcție de tipul mierii.

Citeste si: Cumpar miere pentru Germania: preturi si oportunitati

„În timpul pandemiei a crescut cererea la mierea autohtonă. La mare căutare este mierea de calitate. În afară de aceasta, noi producem și laptișor de matcă. Acesta este un produs lecuitor și foarte benefic pentru organism. Acum este la mare căutare lăptișorul”, a povestit apicultorul Andrei Bodean.

Pretul va avea o tendinta crescatoare

Apicultorul este de parere că, în acest an, din cauza lipsei de precipitații, dar și a pandemiei, prețul la miere va crește cu 10-15 la sută.

Andrei Bodean a mai adăugat că mierea din Republica Moldova e la marea căutare și este un concurent direct produsului similar din China.

„Cred că prețul la miere va crește esențial. Deoarece cel mai mare exportator de miere ieftină a fost China, în legătură cu pandemia, oamenii se tem”, a mai spus apicultorul.

Citeste si: Importatori de miere: cele mai importante firme din intreaga lume

Este asadar un moment in care apicultorii ar trebui sa fie mai uniti pentru a demonstra pe pietele externe ca au cu adevarat un produs de calitate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.