AcasăCombaterea daunatorilorTruc pentru defolierea si carnirea rosiilor inainte de coacere

Truc pentru defolierea si carnirea rosiilor inainte de coacere

Defolierea rosiilor, mai simplu spus, ruperea frunzelor care nu mai sunt necesare, este un procedeu pe care cei mai multi gradinari il fac pentru a ajuta plantele sa foloseasca substantele nutritive in dezvoltarea fructelor si nu a frunzelor.

Odata ce frunzele au imbatranit ele nu mai pot ajuta la fotosinteza si devin astfel doar consumatoare de seva. Mai mult decat atat, frunzele de sub rosii sau cele aproape de ele, ori cele care sunt aproape de pamant au cel mai mare risc de a atrage boli.

Pentru a evita aceste probleme le vom rupe.

Astfel, cand rosiile au ajuns la jumatate din marimea lor, cand sunt deja coapte, frunzele de sub rosii, ingalbenite, usor uscate, le taiem la 2-3 cm ca sa nu le atace bolile. Pentru al doilea etaj de rosii vom proceda la fel, se prezinta pe canalul Ingrijirea pomilor.

Mentionam ca vom pastra celelalte frunze, viabile, tinere, din partea superioara a fructelor, de la fiecare etaj, mai ales de la jumatatea plantei in sus.

Acest lucru se realizeaza doar pentru tomatele de vara din solarii. Frunzele ingalbenite se pot elimina si din culturile din camp.

Taierea varfului se numeste carnire si este de asemenea necesara pentru a concentra seva pentru dezvoltarea rosiilor.

Dupa ce realizam aceasta operatiune putem sa stropim rosiile cu urmatoarea solutie bio. „Am folosit bicarbonatul de potasiu in felul urmator: 5 grame la 1 litru de apa”. Defolierea e recomandat sa se faca cand nu exista apa pe frunze, dimineata dupa ce roua s-a uscat.

Citeste si: De ce crapa rosiile si cum putem sa prevenim acest lucru

Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine