Categorii
Afaceri profitabile la tara

Tractoare romanesti: IRUM Reghin revine pe piata dupa 15 ani

Fermierii care cauta tractoare romanesti au un motiv de bucurie. In aceasta toamna se va lansa, oficial, primul tractor romanesc, dupa o absenta de mai bine de 15 ani. Mai exact, este vorba despre compania IRUM Reghin, care va fabrica, pentru inceput, un numar de 500 de tractoare sub licenta Belarus.

„Ne-am dorit sa lansam in anul Centenarului, primul tractor 100% romanesc, care a fost proiectat si realizat de echipa noastra de ingineri talentati. Acest moment vine dupa 15 ani de la ultima aparitie a unui tractor romanesc”, a declarat Mircea Oltean, directorul general IRUM Reghin.

Tractoare romanesti: ce putere va avea noul tractor IRUM Reghin

Noul model de tractor romanesc va fi construit cu componente in proportie de 80% romanesti. De asemenea, noul model de tractor va dispune de o gama de motorizari cuprinse intre 85 si 105 cai putere.

Tractoare romanesti
Tractoare romanesti

Pentru cei care se asteapta sa cumpere acest tractor la un pret redus, avem o veste nu foarte buna. Noul tractor romanesc IRUM Reghin nu va fi comercializat la un pret low-cost, avand componente de ultima generatie.

„Pentru anumite componente, precum motorul, am ales sa nu inventam noi roata, prin urmare am decis sa avem o colaborare cu un producator traditional pe acest sector – Perkins, mai ales ca aceasta companie dispune de o experienta de aproape un deceniu. Am dorit sa realizam un produc competitiv, chiar pe piata mondiala”, a mai spus Mircea Oltean.

Citeste si: Au fost lansate trei modele de tractoare romanesti dedicate fermelor de familie

Noul tractor romanesc produs de IRUM Reghin va fi lansat oficial in cadrul targului international dedicat agricultorii – INDAGRA 2018, care urmeaza sa se desfasoare in perioada 31-octombrie – 4 noiembrie.

Tractoare romanesti
Tractoare romanesti

Fermierii care sunt interesati de achizitionarea tractorului romanesc IRUM Reghin urmeaza sa fie notati intr-o „lista de asteptare”, comenzile urmand sa fie onorate incepand cu anul viitor.

IRUM Reghin a fost fondata in 1953 si a devenit o societate cu capital complet privat in anul 1999, cand societatea Maviprod (care împlineşte 25 de ani) a preluat-o si a mentinut obiectul principal de activitate prin fabricarea de masini si utilaje dedicate industriei forestiere. Ulterior, IRUM a fost modernizata, a intrat in colaborare cu compania Perkins, a extins liniile de productie si a infiintat primul centru de cercetare privat din Romania, in domeniul masinilor si utilajelor.

Un răspuns la “Tractoare romanesti: IRUM Reghin revine pe piata dupa 15 ani”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.