AcasăAfaceri profitabile la taraTractoare romanesti: IRUM Reghin revine pe piata dupa 15 ani

Tractoare romanesti: IRUM Reghin revine pe piata dupa 15 ani

Fermierii care cauta tractoare romanesti au un motiv de bucurie. In aceasta toamna se va lansa, oficial, primul tractor romanesc, dupa o absenta de mai bine de 15 ani. Mai exact, este vorba despre compania IRUM Reghin, care va fabrica, pentru inceput, un numar de 500 de tractoare sub licenta Belarus.

„Ne-am dorit sa lansam in anul Centenarului, primul tractor 100% romanesc, care a fost proiectat si realizat de echipa noastra de ingineri talentati. Acest moment vine dupa 15 ani de la ultima aparitie a unui tractor romanesc”, a declarat Mircea Oltean, directorul general IRUM Reghin.

Tractoare romanesti: ce putere va avea noul tractor IRUM Reghin

Noul model de tractor romanesc va fi construit cu componente in proportie de 80% romanesti. De asemenea, noul model de tractor va dispune de o gama de motorizari cuprinse intre 85 si 105 cai putere.

Tractoare romanesti
Tractoare romanesti

Pentru cei care se asteapta sa cumpere acest tractor la un pret redus, avem o veste nu foarte buna. Noul tractor romanesc IRUM Reghin nu va fi comercializat la un pret low-cost, avand componente de ultima generatie.

„Pentru anumite componente, precum motorul, am ales sa nu inventam noi roata, prin urmare am decis sa avem o colaborare cu un producator traditional pe acest sector – Perkins, mai ales ca aceasta companie dispune de o experienta de aproape un deceniu. Am dorit sa realizam un produc competitiv, chiar pe piata mondiala”, a mai spus Mircea Oltean.

Citeste si: Au fost lansate trei modele de tractoare romanesti dedicate fermelor de familie

Noul tractor romanesc produs de IRUM Reghin va fi lansat oficial in cadrul targului international dedicat agricultorii – INDAGRA 2018, care urmeaza sa se desfasoare in perioada 31-octombrie – 4 noiembrie.

Tractoare romanesti
Tractoare romanesti

Fermierii care sunt interesati de achizitionarea tractorului romanesc IRUM Reghin urmeaza sa fie notati intr-o „lista de asteptare”, comenzile urmand sa fie onorate incepand cu anul viitor.

IRUM Reghin a fost fondata in 1953 si a devenit o societate cu capital complet privat in anul 1999, cand societatea Maviprod (care împlineşte 25 de ani) a preluat-o si a mentinut obiectul principal de activitate prin fabricarea de masini si utilaje dedicate industriei forestiere. Ulterior, IRUM a fost modernizata, a intrat in colaborare cu compania Perkins, a extins liniile de productie si a infiintat primul centru de cercetare privat din Romania, in domeniul masinilor si utilajelor.

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine