Daca ati observat in gradina ca unele legume au probleme in dezvoltare ar fi bine sa verificati aciditatea solului; apoi sa va asigurati ca plantati legumele potrivite.
Prin acest articol dorim sa va ajutam cu informatii despre capacitatea plantelor de a tolera aciditatea solului. Unele dintre ele vor accepta soluri cu un interval mai mare asupra aciditatii, altele in schimb vor fi mai putin tolerante.
Legume usor tolerante (pH 6,8 – 6.0)
- Asparagus
- Sfecla
- Broccoli
- Varza
- Conopida
- Telina
- Sfecla de zahar
- Varza chinezeasca
- Praz
- Salata
- Pepene galben
- Bame
- Patrunjel
- Barba caprei
- Soia
- Spanac
Legumele din aceasta grupa pot fi cultivate pe soluri alcaline. Ele se dezvolta bine la pH mai mare de 7,6, in cazul in care nu intampina deficiente de nutritie.
Legume moderat tolerante (pH 6,8 – 5.5)
- Fasole
- Varza de Bruzelles
- Morcov
- Porumb
- Castraveti
- Vinete
- Usturoi
- Ridichi
- Guli
- Mustar
- Patrunjel
- Mazare
- Ardei
- Dovleac
- Ridhici
- Tomate
Legume foarte tolerante
Legumele din grupa celor foarte tolerante cresc satisfacator la pH scazut, 5.0. Majoritatea speciilor legumicole cresc si se dezvolta bine la pH intre 6.0 – 6,8. Calciul, fosforul, magneziul sunt nutrienti deficienti pe majoritatea solurilor acide.
- Papadie
- Andive
- Cartof
- Rubarba
- Cartof dulce
- Pepene verde
Citeste si: Ce plantam langa usturoi: plante ajutatoare si daunatoare
Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook:
Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.