AcasăLegume si fructeSuper fertilizant natural care face minuni in gradina

Super fertilizant natural care face minuni in gradina

Un pamant bogat in nutrienti ne va ajuta sa avem roade bogate. Exista cateva retete de fertilizanti naturali pe care ii puteti folosi cu succes in gradina.

„Astazi o sa va povestesc despre un super fertilizat, care cu siguranta poate sa faca minuni in gradina dumneavoastra. Am aici aceasta zeama – pasta minune. O sa va dau reteta corecta. Asadar, luati doua galeti pline de balega proaspata de vaca si o galeata de gainat. La acestea se pun trei galeti de apa la macerat, macar o saptamana sau chiar 10 zile”, explica legumicultorul Sorin Nicola pe canalul sau de YouTube.

Punem un ibric de un litru din aceasta substanta intr-o galeata si umplem restul cu apa. E foarte puternic. Proportia e un ibric de concentrat la 9 parti de apa. O sa vedeti cum plantele, dupa cateva zile, incep sa se inverzeasca bine, sa se dezvolte.

Udam plantele la radacina. Se poate pune cate o cana, o cana si ceva, la fiecare planta. Aveti grija sa nu faceti fertilizantul prea concentrat, deoarece poate arde (in special gainatul de pasare).

Se poate stropi si cu pompa, cu un macerat de urzica, de coada-calului, tataneasa, coada-soaricelului. Puteti sa faceti un macerat timp de 7 zile. Plantele puse intr-un butoi, cu multa apa, lasate 5-7 zile, apoi se strecoara. Puneti in pompa lichidul si se stropeste foliar. Plantele primesc astfel vitamine si minerale, devin mai robuste si mai rezistente la boala.

„Am folosit de mai multi ani acest fertilizant. Cand am avut ocazia sa il pun la plante, s-a vazut. Imediat plantele incep sa capete un verde inchis, devin puternice, au imunitate, rezistenta si produc roade bogate”, mai explica fermierul.

Citeste si: Rosii gigant de aproape 2 kg: reusita unui legumicultor

Foto: Liberi prin adevar / Youtube

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine