Supele creme sunt apreciate, mai ales in sezonul rece. Va prezentam o asemenea reteta din anii ’80.
Ce avem nevoie: 3 teline, 70 g cascaval ras, 1 ceapa, 1 praz, 2 linguri unt, 2 cartofi, 2 pahare de lapte, 1 lingura faina, sare.
Se curata telina, ceapa, prazul, se spala, se taie in bucati potrivite si se pun la foc in 2 litri de apa rece. Cand s-au inmuiat pe jumatate, se adauga cartofii curatati, spalati si taiati in patru.
Odata zarzavatul fiert se da prin sita, se adauga zeama in care a fiert impreuna cu faina desfacuta in lapte si se sareaza.
Dupa 5 minute de fiert, la foc mic, se pune untul si cascavalul ras. Se serveste fierbinte cu crutoane de paine prajita.
Citeste si: Ce plantam dupa usturoi si ceapa
Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro