Categorii
Stiri APIA

Subventia pentru usturoi: tot ce trebuie sa stiti pentru a accesa sprijinul

Ministerul Agriculturii a anuntat recent noi detalii despre schema de minimis privind sustinerea producatorilor de usturoi. Suma alocata in acest scop este de 7,5 milioane lei.

Această măsură vine să repare declinul din ultimii ani, perioadă în care România a înregistrat o scădere cu aproape 20% la producţia de usturoi, de la circa 67.000 de tone în 2010, la numai 55.000 de tone în 2017, în timp ce importurile au crescut semnificativ pentru a asigura consumul intern.

Astfel, Cultivatorii de usturoi vor putea primi în 2020 un sprijin financiar de maxim 14.248,8 lei/hectar (maximum 3.000 euro/hectar) prin schema de ajutor de minimis privind susţinerea producţiei de usturoi.

Cei care vor să beneficieze de aceste ajutoare de minimis pentru cultura de usturoi trebuie să respecte următoarele:

Să deţină o suprafaţă cultivată cu usturoi de minimum 3.000 de metri pătraţi

Să valorifice o cantitate de usturoi de minimum 3.000 de kilograme/hectar dovedită cu documente justificative

Să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu usturoi la data depunerii cererii

Să deţină Registrul de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor, conform modelului prevăzut în anexe, completat cu tratamentele aplicate culturii şi o copie a filelor din Registrul agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ teritorială se află terenul utilizat în anul de cerere, din care să rezulte suprafeţele cultivate cu usturoi.

Valorificarea productiei se va face în perioada 1 iulie – 20 noiembrie, iar documentele justificative se depun la direcțiile pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București până la data de 27 noiembrie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.