Categorii
Legume si fructe

Stropirea rosiilor cu lapte: remediu excelent impotriva manei

Mana este cea mai frecventa boala care poate aparea la legume, fiind dificil de combatut. Deseori, aceasta provoaca pagube insemnate culturii. Nu este de mirare ca fermierii folosesc o gama larga de substante chimice pentru a combate aceasta boala.

Pentru a avea rosii sanatoase si ferite de boli va propunem un alt fel de fungicid, unul natural mai exact.

Exista multe studii si chiar experimente practice care demonstreaza ca laptele poate fi un fungicid natural foarte eficient.

Iata cum se prepara aceasta solutie impotriva manei

In functie de cat de concentrat doriti sa fie tratamentul veti amesteca intr-un recipient fie o parte de lapte si cinci parti de apa sau, daca doriti sa fie mult mai diluat, o parte de lapte si pana la zece parti de apa.

Se recomanda utilizarea laptelui natural, nedegresat, insa daca nu aveti cum sa faceti rost de acesta se poate folosi si cel cumparat de la magazin.

Culturile recomandate pentru acest tip de tratament sunt: tomate, vita de vie, castraveti, trandafiri. Substanta poate fi utilizata si pentru pomii si arbustii fructiferi.

Cum se realizeaza efectiv stropirea rosiilor cu lapte

Administrarea acestui tratament natural trebuie sa fie facuta dupa niste reguli. Nu incercati sa dati mai mult cu speranta ca o sa fie mai eficient. Acest lucru nu va face nimic altceva decat sa provoace arsuri si, in cele din urma, pagube plantei.

Tratament pentru mana la rosii cu lapte: Este important sa stropim preventim planta. Ca si mod de aplicare pulverizarea este cea mai indicata.

Pulverizarea trebuie sa se faca din abundenta, astfel incat fiecare zona din planta / tulpina sa fie acoperita de substanta.

Recomandare pentru tine: Stropirea rosiilor cu bicarbonat: solutii eficiente impotriva bolilor

Se recomanda de asemenea sa repetam tratamentul daca in zilele anterioare au fost ploi. Ploaia spala substanta de pe plante si le lasa vulnerabile in fata bolilor.

Pentru solarii, stropirea rosiilor cu lapte se poate face la doua saptamani si dupa fiecare copilire.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.