Categorii
Culturi profitabile Idei afaceri

Sofran pret: cu cat se vinde cel mai scump condiment din lume

Sofran pret – dificultatea prin care se obtine acest condiment special face ca pretul acestuia sa se mentina la un nivel inalt, inclusiv in Romania. Cei care sunt interesati de inceperea unei afaceri cu sofran este important sa cunoasca pretul acestuia.

Sofran pret: cu cat vand cultivatorii pe internet

Pentru a afla raspunsul la intrebarea „sofran pret” am cautat pe site-urile de anunturi fermieri romani care cultiva acest condiment.

De exemplu, un agricultor din Sannicolaul Mare, judetul Timis, vinde 1 gram de sofran la pretul de 65 de lei. Fermierul afirma ca sofranul pe care il detine este de cea mai buna calitate, fiind bio, si provine din al doilea an de recolta.

Un alt fermier care a postat un anunt de vanzare sofran este de aceasta data un bucurestean, care afirma ca are spre vanzare sofran 100% bio, crescut la tara.

Fermierul vinde cu 50 lei gramul de sofran si precizeaza ca livrarea se face in borcanase. „In Bucuresti, livrarea se face personal”, mentioneaza agricultorul in cauza.

Un alt utilizatori ofera spre vanzare sofran pentru gatit, de origine spaniola, la pretul de 50 lei.

Printre anunturile de vanzare sofran – sofran pret – am regasit si anuntul unui cultivator din Timisoara.

Sofran pret
Sofran pret

„Vand sofran din cultura proprie de cea mai buna calitate, la pretul de 75 lei. Daca se doreste se poate face si testul calitatii inainte de cumparare. Pretul se poate negocia in functie de cantitate”, se noteaza in anuntul fermierului din Timis.

Sofran pret de import

Exista si persoane care vand pe internet sofran cu provenienta de import. De exemplu, o persoana din Braila vinde sofran din Afgahnistan, provincia Herat, la pretul de 40 lei pe gram. (Sofran pret)

Printre anunturile de vanzare a sofranului am gasit si unul care precizeaza ca ofera celor interesati sofran himalayan 100% pur, provenit din Kashmirul indian. Este ambalat in cutii de cate 1 gram si este vandut la pretul de 65 de lei.

De asemenea, cei interesati vor regasi si sofran din Iran, ambalat la pungute de 100 grame. Pretul per gram este de 30 lei, se mentioneaza in anunt.

Sofran pret: Inceperea unei afaceri cu sofran

In prezent, tot mai multi fermieri cu suprafete mici de teren, si cu un sol potrivit, redescopera cu succes cultura de sofran. Un exemplu in acest sens este si Lucian Mindoiu, din judetul Dolj, care s-a decis acum 4 ani sa cultive sofran, din pasiune, pe o suprafata de 250 mp. Va invitam sa cititi intreaga sa poveste in cadrul acestui articol.

Cultivarea sofranului este o activitate veche de aproape 3.000 de ani, Iranul fiind in prezent cel mai mare producator al acestei plante, reusind sa acopere o pondere inseamnata din cererea mondiala. De asemenea, alti producatori importanti de sofran sunt si Spania si India. Nu trebuie uitat ca pentru obtinerea sofranului este nevoie de multa munca si de suprafete din ce in ce mai mari, daca dorim sa vorbim de recolte de ordinul kilogramelor.

Acest articol este proprietatea CultivaProfitabil.ro. Copierea si distribuirea acestui continut, pe alte site-uri, este strict interzisa. Daca vom descoperi ca ati copiat continutul nostru, ne rezervam dreptul de a folosi orice mijloace legale. Va multumim pentru intelegere!

Citeste si:

Cultivare sofran: o afacere profitabila si pe suprafete mici

Idei de afaceri: crescatorie de ciuperci pleurotus cu fonduri europene

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.