AcasăLegume si fructeRosii oltenesti la 65 lei kilogramul in piata: "Nu avem cui sa...

Rosii oltenesti la 65 lei kilogramul in piata: „Nu avem cui sa vindem, lumea se mira si pleaca”

Rosiile au ajuns sa coste, intr-o piata din Alba Iulia, nu mai putin de 65 de lei kilogramul. Daca vrei sa faci o salata si vrei sa cumperi si castraveti pe acestia ii gasesti pe la pretul de 35 de lei kg.

E adevarat, se gasesc si rosii la preturi mai mici 17-20 de lei kilogramul insa acestea sunt din import, mai ales din Ungaria si Spania.

„Pastele vine devreme, cultivatorii au fost nevoiti sa faca incalzire si sunt scumpe”, explica o vanzatoare, conform Alba24.ro.

Spune ca doritorii sunt foarte putini. Cei mai multi se uita, dar nu cumpara.

”Nici nu avem cui să vindem. Nici astea de import nu se vând așa bine. Astea sunt 17 lei, 20, 25 de lei, dar nu se face nici o alegere. Vine lumea se uită și pleacă mai departe. Se miră, dar asta este, nu aș vrea eu să le pun atât la preț, dar sunt scumpe la cumpărare, sunt foarte scumpe, așa pleacă foarte scumpe. Este a doua mână, a treia mână, deci nu pleacă de la producător”, subliniază vânzătoarea.

Citeste si: De ce crapa rosiile si cum putem sa prevenim acest lucru

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine