AcasăPasariRaceala la gaini: cum sa o tratati

Raceala la gaini: cum sa o tratati

Atunci cand o gaina nu se simte bine putem sa ne dam seama destul de usor de acest lucru. In primul rand o sa fie abatut, nu va avea pofta de mancare si va avea simptime precum tuse, stranut, scurgeri nazale si chiar dificultate in a respira.

De asemenea, o afectiune a gainii va conduce inevitabil si la o scadere a lor in greutate.

Raceala la gaini poate fi declansata de temperaturi scazute, nutritie deficitara (vitamine si minerale). E bine ca atunci cand observam asemenea semne la o gaina sa o izolam de celelalte. In acest fel vom evita imbolnavirea celorlalte animale, explica pe canalul sau de YouTube Alexandra Vanessa.

Gaina ar trebui mutata intr-un loc cald, uscat, preferabil cu temperaturi de circa 20 de grade Celsius. De exemplu, in camera centralei.

Prepara acest antibiotic natural pentru a trata raceala gainilor

Raceala la gaini trebuie tratata. Se pot administra antibiotice cumparate din magazinele veterinare sau puteti prepara chiar dumneavoastra un antibiotic natural.

Aveti nevoie de otet de mere. Acesta il dizolvati in apa de baut a gainilor (concentratie maxim 2% – adica 20 ml de otet la 1 litru de apa). Este important ca vasul sa nu fie de metal, ci de plastic. Atentie: utilizati doar otet de mere.

Cum sa folosesti drojdia pentru a creste productia de oua la gaini

De asemenea, si usturoiul este un alt antibiotic natural foarte bun. Puteti pisa cativa catei de usturoi in hrana pe care o administrati gainilor. Mai mult decat atat, puteti da 2 zile si preventim celorlalte gaini.

O alta varianta buna este sa facem infuzie cu flori de tei. Daca aveti prin gradina verdeturi, mai ales patrunjel – care este bogat in vitamina C – puteti sa-l introduceti in hrana gainilor, macar cateva zile.

Este bine sa urmariti cum se comporta gainile dumneavoastra dupa ce le administrati aceste tratamente. Daca situatia nu se imbunatateste dupa o saptamana luati legatura cu un medic veterinar.

De ce mananca gainile ouale? Cum sa combati acest comportament

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine