Categorii
Fonduri europene agricultura

Prima de instalare de 100.000 euro pentru fermieri

Una dintre principalele modificari legislative care vor fi introduse in noua Politica Agricola Comuna se refera la introducerea unei prime de instalare, cu o valoare de maxim 100.000 euro, pentru fermierii de peste 40 ani. Aceasta initiativa legislativa i-a apartinut eurodeputatului roman Daniel Buda.

„Noul fermier – un concept pentru prima dată introdus în Politica Agricolă Comună, ca urmare a unui amendament propus de mine, se referă la persoanele care au peste 40 de ani și care pot primi o primă de instalare de până la 100.000 de euro! Cetățenii români stabiliți în străinătate vor avea, astfel, posibilitatea de a se întoarce acasă și să își porneasă o noua afacere, chiar dacă au vârsta de peste 40 de ani”, a anuntat eurodeputatul roman Daniel Buda.

De asemenea, potrivit oficialului, platile pentru agricultura, care revin Romaniei, vor beneficia de cel putin aceleasi sume ca si pana acum, daca nu chiar de usoare majorari.

„Plățile directe rămân în continuare o certitudine pentru fermierii români, cuantumul acestora cunoscând o creștere, comparativ cu alte state unde au avut loc tăieri”, a mai preciat Daniel Buda.

Cele mai importante concluzii:

Tinerii fermieri (de pana la 40 de ani) care au fost înființați pentru prima dată ca șefi ai exploatației vor putea beneficia de un sprijin complementar pentru o perioadă de 7 ani în loc de 5 ani cât era prevăzut. Mai mult decat atat, cuantumul se majoreaza de la 70.000 de euro la 100.00 de euro.

De asemenea, statele membre vor initia un sistem mult mai simplu pentru micii agricultori care solicită sprijin pentru o sumă de până la 1250 Euro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.