Categorii
Casa si gradina

Pret peleti: unde si cum gasesti cele mai bune oferte

Pret peleti este una dintre cele mai frecvente cautari atat de fermieri, cat si de proprietarii de case, mai ales in sezonul rece. Pe internet sunt nenumarate firme de unde puteti cumpara peleti, insa e bine sa cercetati putin piata pentru a ajunge la cele mai bune oferte.

Mai mult decat atat, merita spus ca multe firme care vand online ofera si livrare gratuita, insa trebuie sa va asigurati de acest lucru inainte de a da comanda.

Pret peleti: cum alegem o calitate buna

Pentru cei cu experienta probabil nu mai trebuie spus, dar pentru cei care cumpara pentru prima data le recomandam sa aleaga peletii care sunt ceva mai albi, adica cei la care nisipul s-a separat de rumegus.

Astfel nu veti avea probleme cu oprirea centralei termice sau a sobei din cauza calitatii peletilor.

Pret tona peleti de vanzare

Pretul tonei de peleti este in medie undeva la 180 – 260 de euro, insa in sezonul rece pretul poate urca si la 460 de euro tona. De aceea recomandam sa achizitionati peleti in primavara sau vara.

Sacul de peleti, care are in medie 15 kilograme, cost intre 10 si 20 lei, in functie de lemn. Puteti cumpara la costuri ceva mai mici tot la fel, in primavara, vara.

Pret peleti la magazine

Iata ce oferte am gasit la magazine online pentru peleti.

Sac de 15 kg de peleti floarea soarelui 12 lei/sac sau 795 lei pe tona.

Pin pur, un sac de 15 kg, costa 18 lei, in timp ce pretul la tona este de 1.200 lei. Acesta are diametru de 6 mm, lungimea maxima de 40 mm, continutul de cenusa 0,25 – 0,5 %, iar puterea calorica 5.100 kcal/kg.

Peleti de stejar premium, un sac de 15 kg, costa 20 lei, in timp ce tona se vinde cu 1.300 lei.

La un alt magazin am gasit urmatoarele oferte: peleti lemn rasinoase, calitatea A, pret 17 lei sacul de 15 kg si 1.100 lei/tona (putere calorica 21,4Mj/kg). Brichete lemn stejar rotunde se vand cu 11 lei/sacul de 15 kilograme si 1.050 lei tona. Puterea calorica in acest caz este de 4.300 kcal/kg.

Pret peleti de biomasa industriali 960 lei sacul de 1200 kg, 800 lei tona.

Alte oferte de peleti pe care le-am regasit si pe site-urile de anunturi: In Giurgiu peleti de 6 mm stejar si fac, 18 lei sacul de 15 kg.

In Oradea, peleti fara zgura de 6 mm A1 se vand cu 865 de lei pe tona, transportul fiind gratuit.

In Iasi de asemenea, tona de peleti este vanduta cu 855 lei.

In Suceava peleti A1 fag + brad se vand cu 16,5 lei sacul de 15 kilograme sau 1100 lei tona.

In Tunari peleti de fag sau de brad se vand cu 1.200 lei tona.

Cum recunoastem peletii de vanzare de calitate?

Exista cateva caracteristici la care e bine sa fim atenti cand cumparam peleti, pentru a ne asigura ca acestia sunt de buna calitate. Nu de alta, dar pretul peletilor sa aiba o justificare.

Astfel, ne putem uita la granularitate, care e bine sa fie intre 6 – 10 mm. Lungimea optima a peletilor se recomanda a fi 50 mm. De asemenea, puterea calorica a peletilor trebuie sa fie de 4,8 – 5 kW/kg.

Este bine sa fim atenti si la umiditatea peletilor care nu ar trebui sa depaseasca 12 %. Apoi, continutul de cenusa ar trebui sa fie de maxim 1%. Greutatea peletilor este si ea importanta. In medie un metru cub de peleti are 650 de kilograme.

Cum calculam consumul de peleti

Luam exemplul unui cazan pe peleti de 25,2 kw, care consuma pe ora 4,7 kg de peleti. Sa spunem ca va functiona 8 ore pe zi.

Formula de calcul a consumul este consumul cazanului inmultit cu orele de functionare. Astfel, vom avea 4,7 inmultit cu 8 ore, adica 37-38 kg peleti zi. Putem inmulti cu 30 de zile ale lunii si avem un consum de circa 1.120 de kilograme, conform site-ului blogdeinstalarii.ro.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.