AcasăCombaterea daunatorilorPrepara un insecticid din tutun. Combate o multime de daunatori

Prepara un insecticid din tutun. Combate o multime de daunatori

In incercarea noastra de a va aduce cat mai multe retete de insecticide naturale pe care le puteti folosi in gradina se numara si „zeama de tutun”. Ce este aceasta si cum ne poate ajuta plantele va veti intreba?

In primul rand trebuie spus ca nicotina are un efect insecticid asupra multor daunatori printre care afide, paduchi etc. Ceea ce este de asemenea important: orice reziduu toxic al nicotinei se degradeaza dupa 2-3 zile, astfel plantele dvs. nu vor avea de suferit, ci numai daunatorii.

Se folosesc frunze uscate de tutun. Se pot utiliza si deseuri de tutun, adica frunze sau cotoare pe care fabricile de profil nu le folosesc. Pentru gradini de familie se pot cumpara si cateva pachete de tigari ieftine, pe care sa le maruntim.

Cu 1-2 zile inainte de pregatirea solutiei, frunzele de tutun se pun la inmuiat in apa. La o caldare de apa se pun 400 grame de frunze uscate de tutun.

Dupa 3-4 ore de fierbere, zeama se strecoara si se subtiaza cu 12 litri de apa. Peste ambele solutii amestecate se mai adauga si 1 litru de spirt denaturat. Cu aceasta zeama se pot combate paduchii testosi, omizi, larve.

Stropirea se recomanda sa se faca seara.

Citeste si: Cele mai bune solutii anti furnici: scapa definitiv de ele

Tratament natural musculita alba: scapa eficient de ea

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine