Plantarea castravetilor in saci este o metoda mai simpla si eficienta de a avea o cultura bogata, pe o suprafata mica. Va vom oferi in cadrul acestui articol toate informatiile de care aveti nevoie.
Inainte de toate sa vedem ce avem nevoie: in primul rand de un sac de rafie (prin acestia trece foarte bine apa, astfel nu se va acumula prea multa umezeala), vom utiliza apoi rumegus (insa dvs. puteti folosi si alte resturi vegetale precum crengute mici, frunze uscate, paie, iarba proaspat cosita, fan). De asemenea, compost, mulci si, fireste, rasadurile de castraveti.
Ca o paranteza, mentionam ca ei, castravetii, au nevoie permanenta de nutrienti. Acestia nu reactioneaza foarte bine la ingrasaminte minerale, ci la ingrasamintele organice, aflam de pe canalul de YouTube Secretele Gradinarului.
Cum facem ca semintele de castraveti sa germineze mai repede?
Inainte de a ne apuca de plantat castravetii in saci, trebuie sa avem rasadurile. Iata- cum le dezvoltam pe acestea: Luam un vas de plastic (caserole de plastic – cu capac), pe fundul acestora pun o bucata de laveta, ori burete de vase (trebuie sa fie noi, sa nu aiba urme de detegenti), pulverizam apa, asezam semintele, pulverizam si pe acestea apa calduta si inchidem capacul. In maxim 48 ore, semintele vor incolti.
Mai mult decat atat, prin aceasta metoda veti putea da la o parte semintele care nu au germinat, care nu sunt bune.
Plantarea castravetilor in saci: etapele
Prima data vom adauga rumegusul, apoi punem compostul. In cazul in care nu aveti compost suficient, il puteti amesteca cu pamant. Umplem cam jumatate de sac.
Luam apoi rasadul de castravete, facem o gropita in compostul din sac si acolo punem planta noastra. Intr-un singur sac se pot planta 1 maxim 2. Castravetilor nu le place spatiul limitat, mai ales pentru radacini.
Punem apoi iarba, de jur imprejurul plantei. Aveti grija ca iarba sa nu ajunga peste planta, deoarece aceasta nu o sa se mai dezvolte corespunzator.
Citeste si: Plantare castraveti: secretele unei culturi bogate
Mai trebuie doar sa udam. In fiecare zi ud minim 5 l de apa pe planta. Apa va iesi din sac.
Dupa ce i-ati platat in saci, alegeti un loc insorit (sau semi-umbra, daca e prea cald si mult prea insorit in zona dvs. – deoarece nu trebuie sa se supraincalzeasca).
Nu uitati sa udati, deoarece pamantul din straturi / saci se va usca mult mai repede decat pamantul din sol.
Aveti grija ca sacii sa nu se rastoarne.
Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro